Foto: EPA-EFE/RAY ACEVEDO

Gruzin odbacio optužbe.

Teniser iz Gruzije Nikolos Basilašvili odbacio je optužbe da je, zajedno sa Aslanom Karacevim i trenerom Jahorom Jacikom, učestvovao u nameštanju mečeva.

PROČITAJTE JOŠ...

„Proteklog vikenda dobio sam informacije da su mediji u Nemačkoj moje ime spominjali u vezi sa nameštanjem mečeva. Takvi navodi nemaju nikakvog uporišta u realnosti, i ja ih poričem najsnažnije moguće. Blaćenje mog imena je neprihvatljivo. Zahtevam da ovakvi tekstovi odmah prestanu, i u potpunosti demantujem sve napisano. Već sam razgovarao sa advokatima u Nemačkoj, koja će morati da zaštiti moje interese i pomogne mi u borbi protiv dezinformacija“, naveo je Basilašvili u saopštenju.

Podsećamo, on je osumnjičen da je u periodu dok je sarađivao sa beloruskim trenerom namestio nekoliko mečeva u dubl konkurenciji.

Ukoliko bi tvrdnje nemačkog portala ZDF bile dokazane, Basilašvili bi, gotovo izvesno, dobio doživotnu zabranu bavljenja tenisom, kao i Karacev.

On je u javnosti u Srbiji postao poznat kada je, u jeku haosa sa Novakom Đokovićem i deportacije iz Australije, otvoreno i bez ustezanja stao uz srpskog tenisera.

BONUS VIDEO Više se preznojio nego protiv Kirjosa, Novaka obezbeđenje jedva provuklo kroz špalir navijača

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare