Natalija Stevanović
Natalija Stevanović; Foto: EPA-EFE/Sander Koning

Strašno.

Srpska teniserka Natalija Stevanović našla se na meti žestokih uvreda navijača zbog poraza u finalu kvalifikacija turnira u Gvadalahari.

Užasne pretnje smrću i grozne uvrede ostavile su tensiki svet u šoku, a srpska tenioserka je sve to obelodanila na društvenim mrežama.

PROČITAJTE JOŠ

Igračica iz Niša je poražena od Amerikanke Marije Mateas, trenutno 350. na svetu, sa 6:3, 7:5 iako je u drugom setu vodila sa 5:2.

Sada je otkrila kako se oseća i da li je uplašena zbog svega što joj se izdešavalo.

„Nisam do sada prijavljivala pretnje jer su uglavnom poruke bile pretećeg karaktera ali se nisu ponavljale, dok ovog puta jesu. Da, dešava se i dešavaće se, i zahvalna sam što nisam ja ta osoba koja čita redom sve te uvredljive poruke, ali ovog puta su postale i preteće. Zbog toga sam odlučila da bi trebalo da se obelodane, da ljudi znaju za osećaj straha koji ove poruke izazovu posle ’lošeg’ dana na poslu“.

Ona je otkrila i da su takve stvari dešavaju svim igračicama na dnevnom nivou.

„Neke budu i preteće, baš kao što je sada slučaj. Generalno, poruke su se uglavnom završavale uvredama, ali ne i porukama da znaju gde živim i da se neće smiriti dok mi ne učine nešto nažao. Osećam se sigurno uz svog muža, ali nikada se ne zna kome šta može da padne na pamet“.

Trenutno 198. igračica sveta pretnje nije prijavljivala ni Istagramu.

„Verujem da ću ubuduće to i uraditi“.

Stevanovićka je na kraju opisala šta se dogodilo u meču koji je inicirao tolike uvrede na njen račun.

„Posle povrede na US Openu, ovo mi je bio prvi turnir. Prolaskom u drugo kolo bila sam zadovoljna jer sam izdržala meč bez bola, dok to nije bio slučaj u drugom kolu, gde sam tražila medicinski tajm-aut tri puta. To svakako nije opravdanje za poraz, ali jednostavno sam igrač koji do poslednjeg trenutka veruje da nešto može da se promeni i okrene meč“, reklaa je ona u razgovoru za Sport klub.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar