Đoković
Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Novak Đoković na US Openu vodi bitku za novi Grend slem trofej, 18. u karijeri, a po završetku turnira u Njujorku mogao bi da se umesto u Monte Karlo uputi u Španiju.

Najave prvog tenisera sveta o selidbi iz aprila počinju da se realizuju i Novak Đoković je sve bliže da dom u Monaku zameni Marbeljom.

PROČITAJTE JOŠ

Đoković je tokom pandemije koronavirusa sa porodicom odlučio da se privremeno preseli u grad na jugu Španije, a tokom višemesečnog boravka uverio se u sve blagodeti ovog mondenskog letovališta pa je sve bliže da se za stalno preseli u Marbelju.

Primarni razlog selidbe Novaka i Jelene je sredina u kojoj će odrastati i školovati se njihova deca, a Đokovići smatraju da je Španija najbolji izbor za mališane koji će uskoro krenuti u školu.

Izbor je znatno olakšao komfor novog doma u čije su se blagodeti Đokovići uverili tokom prethodnih meseci. Velelepna vila sa otvorenim bazenom, teniskim terenom, teretanom i bioskopom unutar kuće predstavljau svet za sebe.

Razlog više za selidbu iz Monte Karla predstavlja i mikroklima Marbelje u kojoj je sunčano 320 dana godišnje, a temperature u julu i avgustu su oko 30 stepeni.

PROČITAJTE JOŠ

Lepote španskog letovališta privukle su i brojne druge članove džet-seta poput Sajmon Kauel, Kristijano Ronaldo, Šeril Kol, a u Marbelji žive i Novakov brat Marko, kao i Jelenina sestra Marija, što je Đokovićima i do sad bio povod da često posećuju Pirinejsko poluostrvo.

Kad su u pitanju prednosti nove sredine ne treba izostaviti ni činjenicu da Novak u Marbelji ima apsolutno sve uslove za trening i pripremu turnira, pa bi mogao znatno više vremena da provodi sa porodicom, uprkos veoma gustom rasporedu.

Osim kuće u Monte Karlu, prvi reket sveta poseduje i velelepnu vilu na plaži u Majamiju, penthaus u novobeogradskim blokovima, kao i nekretnine u Njujorku, Crnoj Gori i Španiji, te je pitanje selidbe zapravo samo odabir mesta u kojem će najčešće biti stacioniran sa suprugom i decom.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare