EPA-EFE/WU HAO

Veliki problem...

Arina Sabalenka, najbolja teniserka na svetu, javno je istakla nezadovoljstvo organizacijom Završnog turnira u meksičkom Kankunu.

Beloruskinja je pobedila Mariju Sakari sa 6:0, 6:1 u prvom kolu, ali je WTA ponovo „zabrljao“.

Naime, teren nije u najboljem stanju, nije ni bio spreman na vreme, a teniserke pre turnira nisu dobile dovoljno vremena za trening i privikavanja na uslove.

PROČITAJTE JOŠ:

„Srećna sam što sam uspela da ostanem fokusirana i igram dobro. Ali, moram da kaažem da me je WTA jako razočarao, kao i dosadašnje iskustvo na WTA Finalu. Kao što sam rekla i na konferenciji za medije, kao igračica se osećam nepoštovano od strane WTA. Mislim da se većina nas tako oseća”, napisala je Sabalenka na svom Instagram profilu.

Tu se nije zaustavila.

„Ovo nije nivo organizacije koju očekujemo za WTA Finale. Iskreno, na ovom terenu se često ne osećam sigurno dok se krećem, odskok lopte uopšte nije ravnomeran, a sve do subote nismo dobili priliku za trening na ovom terenu. Kad je toliko toga u igri i kad su ulozi ovako veliki, to je za mene neprihvatljivo.”

Svesna je da meksički organizatori nisu krivi, već da je WTA organizacija morala bolje da isplanira celokupan događaj i turnir, te obezbedi bolje uslove.

„Znam da oni nisu krivi za ovo i želim da znaju, jednako kao i meksički ljubitelji tenisa, da ih volim i cenim. Jako sam srećna što sam u Meksiku, samo sam ljuta zbog WTA i ove situacije”, zaključila je Sabalenka.

Naredni meč Beloruskinja igra protiv Džesike Pegule, koja je u prvom meču bila bolja od Elene Ribakine.

Sabalenka će inače pokušati da postane prva teniserka od Amerikanke Serene Vilijams (2013, 2014) koja je dve godine uzastopno igrala finale završnog turnira.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar