Foto: EPA-EFE/Emilio Naranjo

Španski teniser Rafael Nadal prošao je u četvrtfinale mastersa u Madridu.

Nadal je savladao Davida Gofana koji je u tri seta umalo uspeo da „na mišiće“ dobije „Bika sa Majorke“ ali je na kraju poražen 3:6, 7:5 i 6:7 (9). Rafa je ušao u rekordno 99. masters četvrtfinale.

PROČITAJTE JOŠ:

Taj-brejk trećeg seta doneo je najneizvesniju borbu u kojoj je Gofan podsetio na „onog starog“ sebe, upornog i odlučnog.

Nadal je u tom delu igre spasao čak četiri meč lopte, pre nego je uspeo da slomi otpor rivala u sat i 22 minuta dugom setu.

Rafa u četvrtfinalu čeka Kamerona Norija ili Karlosa Alkaraza, a u ovoj godini je svoj skor poboljšao na 22:1.

Gofan je u prvom setu poveo brejkom sa 3:2, ali je odmah ispustio svoje servis, pa još jedan i kad je Nadal četvrtom brejk prilikom došao do 5:3, set je bio gotov.

U drugom je sve nagoveštavalo da će Rafa lagano proći dalje. Poveo je brejkom 2:1, onda je na 5:4 imao i meč loptu i nije je iskoristio.

Već u sledećem gemu je na svoj servis ispustio još jednu, a onda je Gofan uspeo da se reanimira i uzme brejk za 5:5, posle čega je dotukao Španca novim brejkom.

Treći set je bio igra živaca u kojoj nijedan od igrača nije uspevao da ugrozi servis onog drugog, pa se sve lomilo u 13. gemu.

U njemu je Belgijanac imao šanse za kojima će žaliti jer bi napravio senzaciju, samo da naspram sebe nije imao jednog od najvećih boraca u istoriji tenisa.

BONUS VIDEO: Novak Đoković i Gael Monfis odigrali ludi poen

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar