Foto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Iako su najave postojale, ništa još nije sigurno

Organizatori Mastersa u Monte Karlu objavili su da će Rafael Nadal igrati na tom turniru ove godine, ali španski teniser i dalje sa sigurnošću ne može da potvrdi te informacije.

„Još ne mogu da potvrdim da ću biti u Monte Karlu. Uopšte mi nije jasno odakle ta informacija da ću ići u Monako. Da je tačna, ja bih je potvrdio, ali nažalost, nije tako“, rekao je Nadal dok je razgovarao sa novinarima na Palma de Majorci.

PROČITAJTE JOŠ:

Nadal je poslednji put igrao na Australijan openu, gde je ispao u drugom kolu od Mekenzija Mekdonalda. Nakon toga vreme je iskoristio da se oporavi od povrede, sada vredno trenira, ali i dalje nije na maksimumu.

„Nastavljam da radim po svom programu, ali zaista ne znam koji će mi biti sledeći turnir. Sada sam u fazi pojačavanja tempa mog rada. Kada bih znao kada ću se vratiti na teren, rekao bih vam, ali ne znam“.

Nadalu će glavni cilj na šljaci biti osvajanje Rolan Garosa, a pomno će pratiti situaciju sa povredama i fizičkim stanjem.

„Želim da fizički budem 100 odsto spreman. Moj stručni štab i ja pratimo situaciju svakog dana, ali zaista ne želim da ulazim u nagađanja jer u ovom trenutku ne znamo koji će biti moj sledeći turnir“, zaključio je Nadal.

Iskusni Španac je trenutno 13. teniser sveta i ne bi trebalo da bude nosilac u Monte Karlu, što znači da bi mu za titulu bilo potrebno šest pobeda, što je u ovom trenutku teško ostvarivo.

Ukoliko preskoči Monte Karlo, Rafin naredni turnir trebalo bi da bude Barselona iz serije 500.

BONUS VIDEO Nadal držao predavanje Sonegu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar