Foto: EPA-EFE/FABIO FRUSTACI

Španski teniser Rafael Nadal obrazložio je razloge poraza na mastersu u Rimu.

On je u trećem kolu poražen od Denisa Šapovalova u tri seta, 6:1, 5:7 i 2:6.

PROČITAJTE JOŠ:

Posle dva dobra i takmičarska seta, Rafa nije mogao da parira Kanađaninu u trećem zbog, sada već dobro poznatih, problema sa stopalom.

„Opet sam imao problema sa stopalom i bolovima. Ja sam čovek koji živi sa njima i to nije ništa novo. To je nešto što je jednostavno tu“, rekao je Nadal posle meča.

„Nažalost, teško mi je da idem iz dana u dan, iskreno. Teško mi je da ponekad prihvatim ovu situaciju. Danas, na polovini drugog seta počinje da boli i onda postaje nepodnošljivo i nemoguće za igranje. Ne želim da oduzimam ništa Denisu, danas je bio njegov dan i svaka mu čast“, dodao je Nadal.

U poslednja dva meseca, na povredu stopala, Špancu se nadovezalo i napuklo rebro, pa je desetostruki šampion Rima odigrao tek drugi turnir u poslednja dva meseca.

Rafael Nadal
Rafael Nadal; Foto: Tanjug/AP Photo/Andrew Medichini

„Od kada sam se vratio, stopalo je opet bilo teško podneti. Teško je jer ne mogu da treniram kako treba, nekoliko dana zaredom. Potrebno je da se krećete dobro na treningu da biste mogli da se takmičite, a ja to ne mogu da radim. Najteže mi pada danas što sam iskreno počeo da igram mnogo bolje. Počeo sam meč mnogo bolje. Trening i zagrevanje su bili bolji nego pre nekoliko dana“, naveo je Španac.

Odgovorio je i na pitanje šta će biti sa Rolan Garosom, koji počinje i završava se u naredne tri nedelje.

„Šta će biti u narednih nekoliko dana, ne znam. Šta će biti za sedam dana, to stvarno ne znam. Vreme je da prihvatim ovu situaciju i borim se. To je sve. Ostalo ne znam ali još uvek imam cilj za naredne dane i nedelju i sanjam o tom cilju. Prva stvar je da nemam bolove na treningu. Tačno je da ću na Rolan Garos povesti sa sobom lekara, to ponekad pomaže jer možete da radite različite stvari“, iskren je Nadal.

BONUS VIDEO: Novak proslavio poen u stilu Nadala

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram