EPA-EFE/Chema Moya

Španski teniser Rafael Nadal vezao je i treću pobedu na Mastersu u Madridu, te tako prošao u osminu finala.

„Bik sa Majorke“ savladao je Pedra Kaćina iz Argentine sa 2:1, po setovima 6:1, 6:7 (5), 6:3. 

Meč je trajao tri sata i šest minuta, a Nadal nije izgledao mnogo umorno ni u trećem setu, što su svakako lepe vesti za sve ljubitelje tenisa.

PROČITAJTE JOŠ:

U prvom delu igre Rafa je dominirao, odmah na startu je napravio brejk, a posle još jedan za 4:1. Kaćin je bio na servisu pri rezultatu 5:1, ali opet nije uspeo da ga sačuva, pa je Nadal iskoristio treću set loptu.

U drugom delu Kaćin je podigao nivo igre, te je brzo stigao do dva brejka prednost – 4:1. Nadal je odmah vratio jedan, a kasnije je poravnao na 5:5 nakon što je Argentinac propustio dve set lopte.

Ipak, tu nije bio kraj drami u drugom setu, Nadal je ponovo poklekao na svom servisu, ali je onda sa nulom uzvratio, te se otišlo u taj-brejk. Tamo je Kaćin poveo sa 4:1, Rafa je uspeo da se vrati, ali ne i da povede, dok je Argentinac mini brejkom stigao do seta.

U odlučujućem setu Nadal je odmah napravio brejk, ali ga je ubrzo i ispustio za 2:2. Međutim, Argentinac je ponovo poklekao, te je Rafa stekao prednost i ubrzo stigao do 5:3. Kaćin je servirao za opstanak u meču, ali nije uspeo da uzme gem, pa je Nadal slavio.

Tako je Španac vezao tri pobede po prvi put nakon 602 dana!

Skoro ceo stadion u Madridu je navijao za Rafu, kome je ovo verovatno poslednji nastup na ovom Mastersu. U narednom kolu igraće protiv Jiržija Lehečke iz Češke.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar