Rafeal Nadal
Foto: Dubreuil Corinne/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Rafael Nadal ponovo je razočarao navijače objavom da neće igrati na Mastersu u Indijan Velsu, a njegovu odluku prokomentarisao je Džim Kurijer, nekadašnji teniser i broj jedan.

Iskusni Španac je nedavno igrao egzibiciju u Las Vegasu sa Karlosom Alkarazom, bio je i u žrebu za Indijan Vels, ali i dalje nije spreman da igra zbog fizičkog stanja.

„Bio sam u Las Vegasu na Netfliks slemu kada su Rafa i Alkaraz igrali u subotu, mogu da kažem da je Nadal izgledao kompromitovano na tom događaju. Nije imao zamah pri servisu unazad kako je obično kod njegovog servisa, njegove brojke na servisu bile su nešto niže nego što bismo očekivali i nije se kretao tako slobodno. Mada nije ni Karlos“, kaže Kurijer.

PROČITAJTE JOŠ:

Krajnji cilj je da Rafa bude spreman za Rolan Garos, koji mu je ubedljivo najuspešniji turnir.

„Tako da mi je ovo potpuno iznenađujuće, ali je svakako najviše razočaran Rafa. Činio je sve ne bi li sve bilo u redu, nažalost, imao je obnovu povrede i to ga je totalno razočaralo. Ipak, mislim da svi mi shvatamo da je šira slika da bude spreman za Rolan Garos, mislim da je zato odlučio da nije bilo vredno rizika da igra ovde u Indijan Velsu“, dodao je Amerikanac.

Uskoro će početi sezona na šljaci, a pitanje je da li će Nadal biti spreman i koliko će moći da pruži.

„Biće još mnogo prilika za njega da se spremi i to na turnirima koje veoma ceni, zar ne? Monte Karlo, Barselona, Madrid, Rim. Velika paleta opcija i očigledno je da će moći da uđe na sve te turnire ako bude hteo. Pitanje je kakav tip rasporeda da mu naprave da bi bio spreman do Rolan Garosa? Ako mu telo to dozvoli, naravno, što mu svi želimo. Bićemo u Parizu i nadamo se da ćemo tamo videti Rafu, a ne samo onu prelepu statuu, jer on zaslužuje da bude tamo, kao što i navijači širom sveta zaslužuju da ga vide tu barem još jednom. Ipak, njegovo telo za sada se ponaša drugačije“, poručio je Kurijer.

Pitanje je da li ćemo Nadala ikada više gledati na američkim betonima.

„Daje sve od sebe, voleo bi da je ovde u pustinji. Ali ovi tereni su nezgodni i teško je kretati se. Pitamo se sada da li ćemo Rafu ikada više gledati u SAD?“, zaključio je Kurijer.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar