Rafael Nadal
Foto: EPA-EFE/MATIAS CAMPAYA

Španski teniser Rafael Nadal nije previše zabrinut zbog skorašnjih rezultata.

On je u ponedeljak ujutru poražen i u drugom meču Junajted kupa, od Aleksa de Minora u tri seta. Rafa je izgubio sa 6:3, 1:6 i 5:7, dok je pre toga izgubio od Kamerona Norija.

PROČITAJTE JOŠ:

„Samopouzdanje se gradi satima igranja i boravka na terenu. Potrebni su mi mečevi poput ovog jer sam vrlo malo igrao proteklih sedam meseci. Moram da budem brži na terenu, da čitam loptice bolje. Sve to vam daje samopouzdanje, a proces se ubrzava pobedama“, rekao je Nadal posle meča sa Australijancem.

Dodao je i da mora da nastavi da se bori, što radi tokom čitave bogate i duge karijere.

„Aleks je igrao bolje od mene u svim bitnim trenucima. Ja sam imao svoje šanse, ali sam istovremeno pravio i greške i ne smem da ih pravim ako hoću da pobeđujem u ovakvim okršajima“.

Svestan je i da je u poslednjih sedam mečeva, šest puta takmičarski gubio od rivala.

„Oba puta sam sada bio blizu sa dva sjajna igrača. Nisam previše zabrinut. Moram da budem brži na terenu. Prošle godine sam takođe izgubio dva meča u Abu Dabiju“, podsetio je Nadal.

A prošle godine je, u izostanku deportovanog Novaka Đokovića, osvojio svoj 21. grend slem trofej u Melburnu i to pobedom nad raspoloženim Danilom Medvedevim u finalu, što je bilo daleko od lakog zadatka.

BONUS VIDEO: Rafael Nadal ispao sa turnira u Parizu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar