Foto: EPA/TONI ALBIR

Glavna tema u svetu tenisa poslednjih dana je povlačenje Rodžera Federera, a sada je nekoliko zanimljivih podataka o Švajcarcu otkrio i Španac

Toni Nadal, stric i dugogodišnji trener Rafaela Nadala, pričao je o Rodžeru Federeru kao elegantnom igrači, koji je uvek znao kako da se ponaša na terenu.

PROČITAJTE JOŠ:

„Federer je bio uzor, nikada nije bio nepristojan ili arogantan. Nikada nije gestovima tražio od publike da navija za njega ili da mu aplaudira posle sjajnog poena. Uvek je pobede slavio na elegantan i diskretan način“, kazao je 61-godišnji Toni Nadal.

Toni je bio Rafin trener tokom najvećih bitaka Švajcarca i Španca, ali ga ot nije sprečilo da sada pozitivno priča o njemu.

„Sećam se ATP finala 2011, dobio je Rafu sa 6:3, 6:0, posle meč lopte je spustio glavu i nije podigao oči sa zemlje sve dok se nije rukovao s rivalom i potapšao ga po ramenu“, rekao je španski trener.

Otkrio je i zanimljiv razgovor između Rafe i Rodžera.

„U svom zenitu, bio je liga za sebe. Pre meča bih govorio Rafi: ‘Biće trenutaka kada će činiti da se osećaš inferiornim, samo se bori i čekaj da oluja prođe’. On je najveća ikona u istoriji tenisa“.

Federer je karijeru okončao kao vlasnik 20 grend slem trofeja i čak 103 titule.

BONUS VIDEO Ekskluzivan snimak: Marko Radovanović na treningu Rodžera Federera

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar