Foto: EPA-EFE/Francisco Guasco

Španska teniserka Garbinje Muguruza prva je finalistkinja WTA finala u Gvadalahari, pošto je u utorak uveče u prvom polufinalu pobedila sunarodnicu Paulu Badosu sa 6:3, 6:3.

Šesta teniserka sveta je do pobede stigla posle sat i 25 minuta. Garbinje je slabije servirala, ali je znatno bolje realizovala pogođene prve servise.

PROČITAJTE JOŠ:

Sprečila je rivalku da u tri navrata napravi brejk, a kad se tome dodaju i daleko bolji riterni, Badosa nije mogla da uradi mnogo toga.

Paula je pokušavala da napada, ali je i grešila, pa je do kraja imala tri vinera više od protivnice, ali i devet grešaka više.

Muguruza je u prvom setu dva puta oduzela servis protivnici. Najpre je povela 2:1, a onda se Badosa dva gema kasnije izvukla da još jednom ne poklekne.

To je ipak uradila u devetom gemu, kada je Muguruza brejkom potvrdila osvajanje prvog seta. U drugom je sve rešila već u drugom gemu kada je povela sa 2:0.

Nakon toga je usledilo nekoliko mučnih i iscrpljujućih gemova, iz kojih Badosa nije izvukla ništa i morala je da pruži ruku boljoj.

Muguruza će sa za trofej boriti sa pobednicom drugog polufinala, u kom se sastaju Estonka Anet Kontavejt i Grkinja Marija Sakari.

BONUS VIDEO: Okupljanje Dejvis Kup reprezentacije Srbije

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar