Foto: Shaun Brooks / Actionplus / Profimedia

Legendarni španski teniser i danas trener Karlosa Alkaraza kaže da nema dilemu po pitanju ko je najbolji u istoriji tenisa.

Huan Karlos Ferero, šampion Rolan Garosa iz 2003. godine je jedan od onih koji priznaju brojeve kada se stave pred njih, a brojevi kažu da Novak ima više grend slemova, mastersa, nedelja na vrhu i međusobnih pobeda od najvećih rivala.

PROČITAJTE JOŠ:

Rafael Nadal je čitavu ovu godinu propusio zbog povrede i problema sa kukom, Rodžer Federer je u penziji od septembra 2022. pa je Đoković ove sezone ostao kao poslednji maestro iz stare „velike trojke“.

Uzeo je tri grend slema samo tokom 2023, uprkos Alkarazovom pojavljivanju na velikoj sceni i uprkos tome što je tu još nekoliko odličnih mladih igrača. Bio je i u finalu četvrtog, ali ga je zaustavio upravo Fererov „učenik“ Alkaraz i to na Vimbldonu. Zato za Ferera nema dileme ko je „GOAT“.

„Sa Novakovim brojevima nema debate. Možda vam se Rafa sviđa više, možda vam više prija Rodžerov stil, ali brojke kažu da je najbolji u istoriji Novak. Nisam iznenađen njegovim uspehom na grend slemovima, On je teniser koji živi ovaj sport i postiže rezultate na najvišem nivou“, rekao je Ferero, a prenela Marka.

Objasnio je potom iz trenerskog ugla šta je to sve dovelo Novaka do ovakvih visina.

„Sve radi da bi fizički bio savršen. Od hrane do odmora. Da biste bili veoma dobri u nečemu, morate da izgarate u određenim aspektima. To je veoma teško danas, kada hoćemo da imamo paralelne živote treningu i profesionalizmu. Teško je da se u tim okolnostima dovoljno posvetite tenisu, a mora da bude obrnuto. Đoković je u tome nabolji“, rekao je Ferero.

Đoković u subotu uveče igra polufinale Završnog mastersa protiv Karlosa Alkaraza i taj meč u Torinu biće im peti međusobni. Skor je do sada podeljen na 2:2, a titulu od prošle godine brani Srbin.

BONUS VIDEO: Medvedev se opet svađa sa publikom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar