Miomir Kecmanović
Miomir Kecmanović; Foto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Kako samo igra ovaj momak čitavu 2022. godinu.

Četiri meseca iz snova ima iza sebe Miomir Kecmanović. Stigao je do šestog uzastopnog četvrtfinala nekog turnira, a za to mu je bilo potrebno 73 minuta.

PROČITAJTE JOŠ

Toliko je trebalo srpskog teniseru da potpuno razoruža neugodnog Danijela Altmajera, trenutno 67. igrača sveta, sa 6:2, 6:4 u Minhenu.

Napravio je brejk Kecmanović odmah u trećem gemu, a onda ubrzo napravio i drugi za 4:1. Nakon toga je set relativno lako završio posao u ovoj deonici (6:2), a u drugom je viđena nešto veća borba.

Uspeo je Kecmanović da napravi brejk, a odgovorio je istom merom Nemac. Onda Kecmanović podiže nivo igre i pravi još dva brejka, a jednom će izgubiti gem na sopstveni servis, pre nego što je zatvorio meč.

U poslednjem gemu meča spasao je čak pet brejk lopti, a onda slavio, što samo svedoči o tome sa koliko mirnoće igra.

Kecmanović je stigao do 21. pobede u sezoni i tako prestigao Rafaela Nadala i Tejlora Frica po broju trijumfa. Do kraja turnira bi mogao da prestigne i Andreja Rubljova i Karlosa Alkaraza koji imaju po 23, dok bi se osvajanjem Minhena izjednačio sa Stefanosom Cicipasom koji je stao na 24, pa bi njih dvojica imali najveći broj pobeda na svetu ove sezone.

BONUS VIDEO Pobeda Miomira Kecmanovića, izbacio je šampiona Indijan Velsa

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar