Foto: AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Otvoreno pričao o onome što svi znaju.

Novak Đoković nije uspeo da osvoji svoj osmi Vimbldon u karijeri nakon poraza od supertalentovanog Karlosa Alkaraza u finalu posle trilera od pet setova.

Mnogi su to dočekali sa oduševljenjem i proslavili poraz srpskog tenisera, a opšte je poznato da za razliku od Rodžera Federera i Rafaela Nadala nema ni blizu podršku navijača, a skoro gde god da igra nailazi na provokacije i mržnju.

PROČITAJTE JOŠ

O tome je pričao i legendarni teniser Džon Mekinro u emisiji na „Eurosportu, a sa njim se složio i poznati pisac i novina Nil Klark.

„Džon Mekinro je upravo bacio bombu istine. Kada su razgovarali o tome zašto sjajni Novak Đoković ne dobija podršku publike kao Federer i Nadal, rekao je: ‘On je iz Srbije’. Antisrpske predrasude postoje, ali se smatraju „prihvatljivim“ oblikom predrasuda“, napisao je na Tviteru britanski novinar.

Klark se nije tu zaustavio.

„Mislim da možemo to i da proširimo, da kažemo da se radi o antislovenskim predrasdama. Igrači iz Rusije, Belorusije i Srbije najviše ispaštaju zbog geopolitike“, iskren je Britanac.

Klark je potom demaskirao još jednu nebulozu koju je u prenosu izneo komentator Endi Kesl.

„Mislim da tu ipak ima još nečega. Da li je publika podržavala Federerove rivale, ili Nadalove? Navijači na Vimbldonu nisu bili uz Đokovića čak ni pre nego što je postao višestruki šampion turnira“, naglasio je Klark.

BONUS VIDEO Novak zaplakao posle finala Vimbldona dok je pričao o sinu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar