Danil Medvedev
Danil Medvedev; Foto: EPA-EFE/CJ GUNTHER

Jedan od najjačih turnira iz serije 500 ove sezone

Ruski teniser Danil Medvedev spreman je za nastup u Pekingu, turniru iz serije 500, koji će ugostiti skoro sve najbolje tenisere na svetu osim Novaka Đokovića, koji je odlučio da preskoči kinesku turneju.

U Pekingu će učestvovati sedam od 10 najboljih sa ATP liste, a u prvom kolu niko nije slobodan.

PROČITAJTE JOŠ:

„Ponekad kraj sezone može biti komplikovan, kada se završe grend slemovi, morate da pronađete drugu motivaciju. Ovde smo svi konkurentni, motivacija za pobedom uvek postoji. Pred nama su još neki veliki turniri, tako da, što bolje odigrate na kraju sezone, bolje ćete početi sledeću. Motivacija je da pokušate da uradite sve to, da nastavite sebi da dokazujete da možete da osvajate velike turnire, titule, protiv velikih rivala“, rekao je Medvedev.

Medvedeva na startu čeka Tomi Pol, a sa njegove strane žreba su još i Endi Mari, Aleks de Minor, Stefanos Cicipas, Andrej Rubljov… Ipak, favoriti za finale su upravo Medvedev i Karlos Alkaraz, koji je sa druge strane žreba.

„Mislim da ćemo, ako nedelju završimo međusobnim mečom, biti srećni, jer bismo obojica bili u finalu. To je dobar cilj, probaću da to ostvarim. Sa druge strane, ima dosta sjajnih igrača u žrebu. Veoma je teško, kao da je masters 1000 ili grend slem. Na neki način je jači od grend slema, gde nemate toliko komplikovanih rivala u prvoj rundi. Biće zanimljivo, retko se viđa ovako jak turnir iz serije 500. Videćemo razne rezultate kod nosioca, mnogi bi mogli da izgube već u prvom kolu“, dodao je Rus.

Medvedev je nastupao u Kini pre pandemije koronavirusa, a 2019. je stigao da osvoji Masters u Šangaju.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar