Hamad Međedović Foto: Starsrport/Serbia Open

Poslednje kolo je veliki izazov

Srpski teniser Hamad Međedović došao je na korak od plasmana u glavni žreb Rolan Garosa.

Međedović se plasirao u poslednje kolo kvalifikacija za Rolan Garos pobedom nad Huanom Manuelom Serundolom sa 6:3, 3:6, 6:3.

PROČITAJTE JOŠ:

Meč je trajao dva sata i 16 minuta, a Međedović je pokazao zašto je mlada nada srpskog tenisa, te je izbacio za 64. mesta bolje plasiranog Argentinca.

U prvom setu bilo je čak pet brejkova, a uz to je Međedović spasao čak osam brejk lopti i jedva zatvorio set nakon pet set lopti.

Drugi deo igre bio je sigurniji za oba tenisera, jer je brejk viđen tek u osmom gemu, a napravio ga je Argentinac. Međedović je imao priliku da ga vrati, ali nije uspeo, pa je Serundolo sa tri vezana poena zatvorio set.

U odlučujućem setu srpski teniser je prvi bio u zaostatku, ali je odmah izjednačio na 1:1 ribrejkom. Ključni gem bio je šesti u kom je Međedović iskoristio drugu brejk loptu i kasnije dva puta sačuvao svoj servis za konačnih 2:1 u setovima.

Za glavni žreb Rolan Garosa igraće sa 22-godišnjim Jesperom de Jongom, 195. na svetu. To će biti velika prilika za Međedovića, koji nikada pre nije igrao na grend slemu. Osvojio je dva čelendžera, poslednji upravo pre samo 10 dana u Mathauzenu, a nešto pre svega toga je obećao da će pokušati da se plasira na Rolan Garos.

BONUS VIDEO Đoković i Ivanišević u teretani

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar