Foto: EPA-EFE/KELLY DEFINA

Nekadašnji australijski teniser Tod Vudbrdiž smatra da je Novak Đoković, najbolji srpski igrač, favorit za titulu u Australiji.

Novak ove godine nije mogao da igra u Melburnu, iz kog je deportovan pošto nije vakcinisan protiv koronavirusa.

PROČITAJTE JOŠ:

Australijske vlasti mu nisu uvažile medicinska dokumenta o izuzeću od vakcinacije i posle desetak dana maltretiranja, ukinuta mu je viza.

Ove jeseni mu je ukinuta zabrana od tri godine, za dolazak u Australiju, pa će Srbin već u januaru prvo u Adelejd, a onda u Melburn.

„Pošto mu prošli put nije bilo dozvoljeno da se bori, to će dodati motivaciju. Takođe, Rafa Nadal je osvojio turnir u njegovom odsustvu. To će mu sigurno biti na umu kada bude pokušao da dostigne rekord po broju grend slemova. Dobra vest je da prvo ide u Adelejd pa će biti u Australiji nekoliko nedelja pre početka Australijan opena“, rekao je Vudbridž, a preneo Yahoo Sports.

Nadal je ove godine u finalu pobedio Danila Medvedeva, iako je Rus imao „u džepu“ svoj drugi grend slem trofej. Španac za sada beži Srbinu jedan trofej, jer ima 22 grend slema u kolekciji, a Novak 21.

„Tih nekoliko nedelja će mu dati vremena da izbaci svu tenziju i stres iz prošle godine. Biće veliki pritisak medija na njega, ali je s tim i ranije izlazio na kraj veoma dobro. Vraća se u zemlju gde generalno voli da igra. Osvojio je tu devet grend slemova, voli tu podlogu, atmosferu i mislim da će biti posebno motivisan da tu slavi“, naveo je Vudbridž.

BONUS VIDEO Divan gest Novaka: Pogodio skupljačicu loptica, pa oduševio sve

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar