Foto: EPA-EFE/ATIENZA

Šveđanin je bio iskren.

Legendarni švajcarski teniser Rodžer Federer je odlučio da okonča profesionalnu karijeru nakon što odigra Lejver kup u Londonu (23. septembar – 25. septembar), a njegov potez je izazvao lavinu komentara.

PROČITAJTE JOŠ

Mats Vilander, bivši švedski teniser, otkrio je da se nadao da će Federer odigrati još nekoliko turnira pre odlaska u penziju.

„Veoma sam tužan zbog toga što Rodžer više neće igrati, što ga neću gledati u takmičarskom meču. Nadao sam se da bi mogao da odigra još tri ili četiri turnira. Ali istovremeno, kada pogledamo na kojem nivou je tenis sada, on je shvatio je da je gotovo nemoguće da se vrati sa 41 godinom“, rekao je Vilander.

Šveđanin je dodao i da će Federer nedostajati znatno više Rafaelu Nadalu, nego Novaku Đokoviću.

„Novaku i Rafi će nedostajati mnogo više na terenu, nego van njega. Rodžer im je stvarao probleme. Verujem da će Nadal posebno osetiti prazninu, jer je svoju veličinu izgradio na rivalstvu sa Rodžerom. Bez njega bi verovatno bio najpoznatiji kao specijalista za šljaku, ali Rodžer ga je uzdigao na viši nivo. To je kasnije Rafa uradio za Novaka.“

Smatra da će njegove fanove prikupiti, osvajač US opena Karlos Alkaraz.

„Mislim da ni Novak ni Rafa neće biti popularniji jer je Rodžer otišao. Verujem da će njegovi navijači da pronađu novog miljenika. To će verovatno biti Karlos Alkaraz.“

BONUS VIDEO Alkaraz osvojio US Open i ušao u istoriju

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar