Foto: EPA-EFE/RAY ACEVEDO

Ne želi da menja stavove, mnogi je ne podržavaju u onome što radi

Ukrajinska teniserka Marta Kostjuk najglasnija je na WTA turu u osudi nastupa ruskih i beloruskih igrača, čak i pod neutralnom zastavom.

Od početka sukoba u Ukrajini Kostjuk odbija da se rukuje sa ruskim i beloruskim teniserkama, a sada je izvela još jedan radikalan potez.

PROČITAJTE JOŠ:

Nju je žreb na turniru u Tokiju spojio sa Darijom Kasatkinom iz Rusije, što je bio povod za još jedan incident.

Naime, Kostjuk je pre meča odbila da se slika na mreži sa devojčicom i Kasatkinom. Ono što je zapalo za oko navijačima jeste to što je Kostjuk nosila žutu opremu, a Kasatkina plavu, pa je propuštena dobra prilika da se slikaju u bojama ukrajinske zastave.

Ukrajinka je na kraju izgubila sa 2:1, po setovima 3:6, 6:4, 6:3, a to joj je bio ukupno 17. poraz u 24. meča protiv ruskih teniserki.

Kasatkina je u prošlosti iskazala svoje privljenje ratu, čak je htela da nastupa pod potpuno drugom zastavom, pa je poprilično nesportski što Kostjuk ima takav stav prema svim takmičarima iz Rusije i Belorusije, a pritom igra protiv njih.

Kostjuk je ostala upamćena i po meču protiv Arine Sabalenke na Rolan Gaorsu, kada ju je publika izviždala zbog toga što nije htela da se rukuje sa Beloruskinjom.

„Nisam mogla da razumem šta se dešava. Svi znamo da ukrajinske devojke neće da se rukuju sa nama, to nije iznenađenje, ali izgleda da je publika bila iznenađena. Videli su to kao nepoštovanje igrača, zato su joj zviždali. Isprva, mislila sam da meni zvižde. Bila sam zbunjena. Zato sam razgovorala sa svojim timom. Šta da radim? Kada sam shvatila, bilo mi je žao“, rekla je Sabalenka posle tog meča.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare