Foto: EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Britanski teniser Endi Mari kaže da i dalje ne odustaje od aktivnog bavljenja "belim sportom".

Mari je do sada osvojio tri grend slem titule i bio je deo „velike četvorke“ u njeno najbolje vreme, kada su tenisom dominirali Rafael Nadal, Novak Đoković, Rodžer Federer i Mari.

PROČITAJTE JOŠ:

Smenjivali su se na vrhu ATP liste, svi su i bili konkurentni za najveće titule. Danas 35-godišnji Mari je počeo rano da kuburi s povredama, Federer je zbog godina završio karijeru, a konkurentni su ostali Novak i Rafa.

Endi već ima metalnu pločicu u kuku zbog povrede tog dela tela, ali kaže da će tek pod jednim uslovom odustati od dalje borbe.

„Dok god mi telo dopušta boriću se na svakom turniru i truditi da što više igram. Međutim, ne mogu da gledam u budućnost i pravim velike planove. Jasno je da bi još jedan velika povreda definitivno značila kraj karijere“, rekao je Mari, a preneo Skaj Sport.

Britanac je trenutno 49. teniser sveta, svojevremeno je bio prvi na planeti, a sada se sprema za Australijan open od 16. do 29. januara.

„Svakako sam u boljoj formi nego što sam bio. Uloženo je tu mnogo rada u teretani, pokušavao sam da izgradim izdržljivost i kondiciju pa se nadam da će mi to pomoći dogodine“, naveo je Mari.

BONUS VIDEO: Divan gest Novaka: Pogodio skupljačicu loptica, pa oduševio sve

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar