Mari ni da pogleda Cicipasa, napao ga za 3 kontroverzna momenta

Tenis 31. avg. 202108:06 > 08:08
Podeli:
Foto: twitter.com

Endi Mari jedva da je pogledao Stefanosa Cicipasa na mreži posle poraza na startu US Opena, imao je šta da kaže i na konferenciji.

PROČITAJTE JOŠ

Cicipas je slavio sa 2:6, 7:6 (7), 3:6, 6:3, 6:4, meč je trajao 4 sata i 44 minuta, a u ključnim momentima petog seta, Grk je nešto više vremena proveo u toaletu. Pre toga, imao je dve pauze koje su za Marija kontroverzne.

„Ne radi se o izlasku sa terena, već o vremenu koje tamo provede. Pričao sam sa svojim timom o tome pre meča i očekivao sam to, rečeno mi je da se pripremim ako stvari ne budu išle kako je želeo. Pokušao sam. Ipak, ne možete da utičete na to da vas tako nešto ne pogodi. Kad igrate tako brutalan meč, i kad stanete sedam, osam minuta, ohladite se. Možete mentalno da se spremate za to koliko hoćete, ali vas uvek poremeti kada sve predugo traje, i naročito ako je to više puta tokom meča. Medicinski tajm-aut je uzeo kada sam osvojio treći set. I u četvrtom setu kada sam imao 0:30, izabrao je da ode, ne znam je li menjao reket ili nešto drugo. Ne može biti slučajnost da se to dešava baš tada. Ne mislim da je imao neki problem. Meč je posle toga trajao još nekih dva sata. Bio je u redu, dobro se kretao. Razočaravajuće je jer imam utisak da je sve to uticalo na meč. Ne kažem da bih dobio meč, ali su te pauze svakako imale uticaja“.

Sve ovo navelo je Marija da govori i o pravilima.

„Mislim da ne mogu ništa da urade, pravila su jasna. Ja sam u ATP Savetu igrača i o tome često pričamo, o promeni tih pravila, da se učini da se pravila mnogo teže zaobilaze. Ima sugestija da recimo ako uzmete medicinski tajm-aut pred moj servis, time predajete gem. Ja bih recimo počeo set sa 1:0. Ima raznih sugestija. Da li mislite da je ovo normalno? Da li nešto treba menjati, da li je potpuno u redu“, zapitao se škotski teniser.

Smatra da je preduga pauza.

„To je moj osećaj. Ako svi ostali misle da je to u redu i da tu nema problema, možda sam je jedini koji razmišlja nerezonski. Ipak, mislim da je to glupost. I on to dobro zna. Ne mislim da je koučing slučaj, nemam ideju da je tako nešto slučaj. Ne optužujem ga za to. On zna, kao i ostali igrači, sa timom sam pričao o tome pre meča, znali smo da to dolazi, ali opet, neko će reći da nije trebalo da me to poremeti. Ipak, teško je kad igrate brutalan meč u ovakvim uslovima. Fizički ne možete da sprečite da utiče na vas, mentalno da, ali fizički ne. Cenim ga mnogo, mislim da je briljantan igrač Sjajan je za ovu igru. Ali imam nultu toleranciju za ovakve stvari i on je izgubio moje poštovanje“, rekao je Mari.

Cicipasa u 2. kolu čeka Adrijan Manarino.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar