Foto: EPA/ANDREW GOMBERT

Bivši američki teniser Mardi Fiš pitao je za mišljenje ko je najbolji teniser na travi.

Novak Đoković je na ovogodišnjem Vimbldonu pobedio dvojicu igrača, povećao je niz pobeda na 30 u Londonu i do kraja turnira može da ih ima 35.

PROČITAJTE JOŠ:

Deset godina nije izgubio na Centralnom terenu gde je igrao većinu mečeva i Fiš, nekadašnji Đokovićev rival postavlja pitanje koje je u „prajmu“ Rodžera Federera pre petnaestak godina zvučalo kao tenisko „bogohuljenje“.

„Ko je najveći teniser na travi svih vremena? Đoković nije izgubio na Centralnom terenu 10 godina! Mora da je on, zar ne“, upitao je Fiš.

I usledila je lavina odgovora gde su mnogi podsećali i da je Pit Sampras bio opasan teniser, da su u tom društvu i Bjern Borg i Rod Lejver.

Bilo je i onih koji su jasno stavljali dvojicu igrača, Đokovića ili Federera, ali i onih koji su napomenuli da je i Martina Hingis u ženskoj konkurenciji bila vanserijska igračica na zelenoj površini.

Bilo kako bilo, Đokovića to za sada ne zanima previše, pošto razmišlja o narednom rivalu na Vimbldonu i gleda da li će u trećem kolu igrati protiv Stena Vavrinke ili Tomasa Ečeverija.

U Londonu juri svoju petu uzastopnu titulu, osmu ukupno i 24. grend slem trofej, čime bi Rafaelu Nadalu pobegao na dva trofeja viška.

BONUS VIDEO: Novakov neverovatan potez za brejk loptu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar