Zapamtite ovo ime - Luna Vujović. Zvuči vam poznato? Da, to je ona devojčica koja je zablistala na Vimbldonu do 14 godina i donela trofej u Srbiju. I to je samo početak...

Čitava Srbija je danima pričala o devojčici koja je na Vimbldonu odjednom iskočila u prvi plan. U teniskim krugovima se godinama unazad priča o teniskom biseru koji bi mogao da vrati poljuljani sjaj srpskog ženskog tenisa, a mnogi već sada njen miran, tih i popločan velikim radom put porede sa onim koji je nekada prolazio Novak Đoković.

PROČITAJTE JOŠ

Srbija je uvek imala velika očekivanja od svojih talenata, a do dovodi ili do najvećih visina ili do razočarenja. Istina je uvek negde između. Luna Vujović je talenat kakav se viđa jednom u generaciji, pa i ređe.

Ipak, kada sa 14 godina osvojite Vimbldon u toj konkurenciji sigurno da je pred vama svetla budućnost. Kada u vama nešto posebno vidi i Ivan Ljubičić, legendarni hrvatski teniser i bivši trener Rodžera Federera, onda je sigurno da limiti zaista ne postoje.

Foto: Vesna lalić/Nova.rs

Vujović je tiha i mirna devojčica sve dok ne izađe na teren, onda proradi taj fajterski, takmičarski duh.

„Zavolela sam tenis uz tatu i baku koji su stalno gledali tenis, uz Novaka Đokovića sam zavolela tenis i tako samo počela da treniram. Trenirao sam prvo sa šest godina, ali tek povremeno ponekad u nekoliko meseci“, rekla je Vujović za Nova.rs.

Ima vrlo jasne teniske idole i šta joj se dopada kod njih.

„Pored Novaka jako volim Alkaraza i Elenu Ribakinu. Jako sam volela Šarapovu, ali je ona prekinula da igra. Najviše volim da gledam Alkaraza jer ima zanimljive poene. Jako volim Ribakinu jer je mirna i pozitivna na terenu.“

Foto: Vesna lalić/Nova.rs

Osvojila je Vimbldon i dobila pravi sijaset poruka. Odmah je otputovala na Evropsko prvenstvo i tamo podigla titulu kada je u finalu pobedila Dušicu Popovski.

„Svaka je bila dobra na svoj način, svidelo mi se kako su mi ljudi napisali da samo nastavim da radim i možda osvojim seniorski Vimbldon. Ponekad je teško koncentrisati se na sledeći turnir, iako nisam mislila da ću posle Vimbldona moći odmah na šljaku.“

I sve što bi trebalo znati o ovoj devojčici staje u jednu rečenicu.

„Volela bih da budem prva na WTA listi i možda čak osvojim pravi Vimbldon“, rekla je Vujović, između ostalog, za Nova.rs. Opširnije možete pogledati u video snimku na početku teksta.

Foto: Vesna lalić/Nova.rs
Foto: Vesna lalić/Nova.rs

BONUS VIDEO Dušica Popovski – biser srpskog tenisa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar