Foto: EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Novak i Nadal polako predaju štafetu mlađima

Ivan Ljubičić, bivši teniser i trener Rodžera Federera, pričao je o aktualnim dešavanjima u svetu tenisa, a najviše o smeni generacija koja je na delu.

To se možda i najbolje može videti po tome što na Mastersu u Rimu po prvi put od 2004. godine u finalu neće igrati Novak Đoković i/ili Rafael Nadal.

PROČITAJTE JOŠ:

„Sve je jasnije da se smena generacija bliži ali još treba sačekati sa njenom kompletnom realizacijom. Tačno je da Rafa neće igrati više u 2023, kao i da je Novak loše prošao u Rimu, a da je Rodžer već rekao doviđenja. Smena je samo jedan korak od nas ali još je rano za kompletnu promenu“, rekao je Ljubičić u intervjuu za „Ubitenis“.

Govorio je i o razlici između Runea i Alkaraza.

„Rune je pobedom protiv Đokovića u Rimu dokazao koliko veruje u sebe. To je uvek važno imati, tu želju da se uradi sve više i više. Alkaras je smireniji, zreliji, bolje rešava situacije na terenu. Ja ne vidim neku veliku razliku među njima, u stvari sve je manja i manja“.

Istakao je da Janik Siner malo zaostaje za pomenutom dvojicom.

„Teško je predvideti koliko on može. U poređenju sa Alkarasom njegov razvoj je sporiji. Holger i Karlitos mnogo brže napreduju. Janik je veoma ambiciozan ali mora da bude strpljiv jer je i dalje veoma mlad“.

Imao je komentar i za Danila Medvedeva, koji nije poznat kao mnogo dobar „šljakaš“, ali ove sezone beleži zapažene rezultate.

„Nikada neće postati specijalista za šljaku ali će uvek biti opasan. Bio je prvi na svetu, osvojio US Open, ali je njegov servis na šljaci manje opasan, a njegovi udarac manje neprijatni“.

BONUS VIDEO Hotel u kome je Novak bio zarobljen 2022. godine

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar