Foto: Printscreen Instagram anapotapovaa

Sporan je bio dres koji vole i "delije"

Ruska teniserka Anastasija Potapova našla se u centru pažnje nakon što se na teniskim terenima pojaila u dresu FK Spartaka iz Moskve.

Anastasija je taj potez napravila u Indijan Velsu, a u Majamiju je „koplja“ već u drugom kolu ukrstila sa Martom Kostjuk iz Ukrajine.

PROČITAJTE JOŠ:

Ruskinja je iz tog duela izašla kao pobednika, a Kostjuk posle meča nije htela da se rukuje sa njom. Time je jasno pokazala stav prema ruskim teniserkama, a potez Potapove sa dresom osudila je između ostalih i Iga Švjontek.

Potapova je odlučila da se oglasi o ovim spornim detaljima.

„Nije bilo nikakve političke namere sa nošenjem ove majice. Ja sam samo veliki navijač Spartaka, tako je još od moje desete godine. Moj otac je gradio deo stadiona, tako da nam je Spartak u porodici svima u krvi. Dobar sam prijatelj sa ljudima iz kluba. Bila sam vrlo iznenađenja jer nije bilo nikakvih loših namera“, izjavila je Potapova.

Istakla je da bi volela da nastupi na Vimbldonu ove godine.

„Sanjam o tome jer je to jedan od mojih omiljenih perioda u sezoni. Mogu samo da se molim i nadam da ću biti tamo. Biću jako srećna ako nam dozvole da se takmičimo tamo“, zaključila je Potapova.

Ruskinja je nakon Marte Kostjuk pobedila i Koko God, pa će u osmini finala Majamija igrati protiv Kvinven Ženg iz Kine. Potapova je trenutno 26. na WTA listi, ima tek 21 godinu i važi za jendu od najlepših teniserki.

BONUS VIDEO Čišćenje murala Novaka Đokovića na Kosovu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare