Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Rišar Gaske ostavio je dubok trag u svetu tenisa.  Iako je imao nesreću da igra u dobu najboljih igrača svih vremena, bio je jedan od miljenika publike zbog atraktivnog stila igre, prelepog jednoručnog bekenda i specifičnog karaktera.

Francuz je rekorder i po vremenu provedenom u Top 100 u kontinuitetu, pošto je tek nedavno ispao nakon 19 godina u vrhu.

U jednom razgovoru na zanimljiv način je pričao i o veličini Novaka Đokovića.

#related-news_0

Novinar ga je upitao kako prihvatamo da smo manje dobri, a Gaske je dao zanimljivo poređenje koristeći kao primer Novaka Đokovića, za koga je rekao da može da se poredi samo sa Majklom Džordanom, koji je i u tim godinama igrao na vrhunskom nivou, za razliku od Lionela Mesija koji igra u Majamiju, dok je između redova „pomenuo“ i Ronalda zbog Saudijske Arabije.

„Mora da se postane manje dobar. Osim Đokovića, koji osvaja Grend slemove sa skoro 37 godina. Da li smo to ikada doživeli u sportu, osim možda Majkla Džordana? Mesi igra u Majamiju, ostali u Saudijskoj Arabiji, a on je svetski broj 1. Ne mogu da objasnim zašto je takav momak toliko jak u tim godinama. Sa 37-38 godina normalno da si manje dobar nego sa 25“, faciniran je srpskim teniserom i usput je potkačio i najbolje fudbalere našeg doba Mesija i Ronalda.

Gaske je između redova naveo da možda i razmišlja o kraju karijere.

„Imao sam neke dobre trenutke prošle godine. Osvojio sam turnir u Ouklendu, ove godine u Melburnu protiv Alkaraza sam imao senzacije na terenu tokom prvog seta, zabavljao sam se. Sve dok toga ima, dok igrate sjajne mečeve i pobeđujete u njima… Ali eto, morate da dobijate. Prošle godine sam pobedio Cicipasa. Ako u naredna tri četiri meča ne osetim te vibracije, onda će se desiti prirodno. U poslednje dve do tri godine uspeo sam da uživam“, rekao je Gaske.

BONUS VIDEO Kako izgleda nestvarna oaza u Melburnu koja ovog puta nije donela uspeh Novaku Đokoviću

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar