Laslo Đere poraz od Đanluke Mađera
Foto: Starsport / Srđan Stevanović

Srpski teniser Laslo Đere izgubio je od Pabla Karenjo-Buste u prvom kolu mastersa u Rimu i to posle velikog preokreta Španca.

Odmah posle Filipa Krajinovića, Srbija je ostala i bez svog drugog predstavnika u muškom delu žreba u „večnom gradu“ jer je Karenjo-Busta bio bolji sa 4:6, 6:3 i 6:1.

PROČITAJTE JOŠ:

Momak iz Sente je u prvom setu iznenadio 12. tenisera planete, ali je onda do isteka dva sata i 12 minuta prvog kola, Karenjo-Busta uspeo da potvrdi svoj status i renking.

Đere je već na startu meča napravio brejk i mogao je još jedan pri vođstvo 2:0. Karenjo-Busta je bio van ritma, ali je spasao brejk šansu Đerea i upisao se na semafor u trećem gemu.

Od tog trenutka svaki od igrača je čuvao svoje servise bez problema do kraja seta. Na početku drugog Karenjo-Busta se opet našao u neprilikama.

I tada je sačuvao svoj servis i spasao dve Laslove šanse da opet povede. Ubrzo se i Đere po prvi put našao u ozbiljnijem problemu.

Igrao se šesti gem kada je Karenjo-Busta iskoristio petu šansu za brejk i kada je poveo sa 4:2. Od tog trenutka je krenuo preokret.

Karenjo-Busta je dobio set, u trećem je već lagano nanizao tri brejka na servisu rivala i Đere je eliminisan.

Špancu je sledeći protivnik bolji iz okršaja Keija Nišikorija i Fabija Fonjinija. Od srpskih igrača u Rimu su ostali još Novak Đoković i Miomir Kecmanović.

Novak će u drugom kolu igrati protiv boljeg iz duela Tejlora Frica i Danijela Evansa, jer je u prvom slobodan, dok Kecmanovića čeka duel sa Aslanom Karacevim iz Rusije, u prvom kolu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar