Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Dušan Lajović je izjavio da je reprezentacija dobila veoma tešku grupu na ATP kupu u Melburnu.

„Dosta teška grupa, ali većina ekipa ovde je jaka i čine ih top igrači tako da neće biti lak put. Nadam se da ćemo dobro startovati turnir jer dolazimo na teren gde smo već dobro igrali u prošlosti, imali dobru energiju i atmosferu. Smatram da će ATP kup biti dobro takmičenje, pre svega što svi dolazimo iz karantina i iz neke izolovanosti od spoljašnjeg sveta i svega toga, i mislim da je dobar turnir za početak sezone“, rekao je Lajović posle žreba.

Teniska reprezentacija Srbije igraće u grupi A ATP kupa u kojoj će još biti Nemačka i Kanada.

PROČITAJTE JOŠ

Pored Lajovića, srpski tim će činiti još Novak Đoković, Nikola Ćaćić i Filip Krajinović.

Početak teniske sezone je u znaku pandemije koronavirusa, što je pomerilo datume, ali i mesta igranja pojedinih turnira, poput ATP kupa.

„Ovaj put domaćin je samo Melburn, ali ipak je to tlo Australije sa kojeg smo prošle godine otišli kao šampioni, nadamo se isto tako odličnoj atmosferi kao i 2020. Nadamo se da će uslovi dozovoljavati publiku u nekim procentima, a ako to tako bude onda sam siguran sam da će naša verna publika biti opet uz nas i da ćemo dobiti bar delić one atmosfere koju smo imali prošle godine, da ćemo na krilima naše publike ići do odbrane trona“, rekao je Lajović.

ATP kup će se održati od 1. do 5. februara u Melburnu, a posle njega sledi prvi grend slem turnir u sezoni, Otvoreno prvenstvo Australije.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar