Foto: EPA-EFE/DEAN LEWINS AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT

Dušan Lajović je pobedom nad Ernestom Eskobedom od 2:0 u setovima stigao do plasmana u treće kolo turnira masters serije u Majamiju.

PROČITAJTE JOŠ...

Lajović je u meč ušao kao veliki favorit, pošto zauzima 26. mesto, dok je Amerikanac trenutno 206. na ATP listi, što se osetilo i na terenu.

Nakon početne razmene gemova, Lajović je u trećem došao do dve brejk lopte, iskoristio drugu i oduzeo servis rivalu, da bi brejk potvrdio bez izgubljenog poena.

Naredni servis gem pripao je Eskobedu, čime je smanjio na 3:2, ali je Lajović prvo na svoj servis dopustio samo jedan poen rivalu, a potom u sedmom gemu konstantnu prednost krunisao novim brejkom za 5:2.

Imao je Amerikanac dve prilike da uzvrati u narednom gemu, propustio je obe, a Lajović je nakon 15:40 stigao do prve set lopte i pretvorio je u 1:0.

U drugom setu ponovo je bilo 1:1 kada je Lajović došao do brejka, ali ovog puta nije uspeo da ponovo dođe do prilike sve do devetog gema, kada je Eskobedo servirao za opstanak, ali je naš teniser uspeo da odigra odličnu završnicu gema i od 30:15 za rivala dođe do meč lopte, a potom i prolaska dalje.

U trećem kolu srpski teniser igraće protiv boljeg iz meča u kojem se sastaju Britanac Danijel Evans i Amerikanac Frensis Tijafo.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar