Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Bugarin Grigor Dimitrov i Dušan Lajović imali su čast da prvim susretom u dnevnom terminu otvore takmičenje na "Adrija turu". Slavio je Dimitrov sa 4:3 (7:2), 3:4 (5:7), 4:1.

U prvom setu, bilo je dosta uzbudljivo. Grigor Dimitrov je dobro počeo meč, dobio je početni gem, da bi Lajović potom izjednačio.

PROČITAJTE JOŠ:

Srpski teniser je u trećem gemu uspeo da iskoristi pravilo da u gemu na izjednačenju nema prednosti. Na 40:40 je dobio poen i time je napravio brejk za 2:1.

Potom je Dušan osvojio i svoj servis i kada se očekivalo da će doći i do seta, Bugarin je zaigrao bolje i sigurnije, smanjio je broj grešaka i ubrzo se vratio na 3:3, što je automatski značilo i igranje taj-brejka.

U tom delu igre, Grigor je bio mirnije ruke, poveo je sa 3:1, pa sa 6:1 posle čega je taj deo dobio sa 7:2 i tako poveo u meču.

Lajović se trgnuo na vreme – poveo je sa 2:0 uz brejk u drugom gemu, i kada je trebalo da valorizuje prednost brejka servisom, opet je zastao. Bugarin je napravio brejk posle velike borbe u gemu na 40:40.

Nije to poremetilo Lajovića, odigrao je odlično naredni gem na servis protivnika, i pored toga što je na 0:40 sevnuo prelep bekhend viner Bugarina. Dušan je poveo sa 3:1, ali kako je dobio on taj gem, tako je Dimitrov naredni, i to bez izgubljenog poena ismanjio je na 3:2.

Naravno, Bugarin ovog puta nije popustio, prekinuo je seriju brejkova, dobio je svoj servis za 3:3 i kao i u prvom setu stigli smo do taj-brejka.

Imao je Dimitrov veliku šansu da dobije meč, vodio je sa 5:3 u tom delu igre, ali je Lajović sjajno odigrao naredna četiri poena.

Na 5:5 je sevnula odlična bekhend paralela, neodbranjivo za set loptu, posle čega je Dimitrov izbacio loptu u aut i dobili smo izjednačenje u meču i igranje seta odluke.

Očekivano, rasplamsala se velika borba u trećem setu, u prva trii gema igralo se gem za gem, da bi onda i vetar u odlučujuća dva poena gema na servis Lajovića na 1:2 pomogao Grigoru da napravi brejk i povede sa 3:1.

Time je, praktično završio posao i odservirao za prvu pobedu na premijernom „Adrija turu“.

„Zadovoljan sam. Imali smo teške uslove i on i ja. Bilo je dosta ritma, Dušan i ja smo ranije igrali neke teške mečeve. Bilo je bitno da se ostane na meču, ovo je bio dobar način da se započne turnir“, rekao je Grigor po završetku meča.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar