Foto: Tanjug/AP/Seth Wenig

Kristina Mladenović je završila učešće na US Openu, ali kako, gorkim porazom i utiskom da je - zatvorenica!

Nestvarno zvuči da je izgubila meč od Varvare Gračeve posle vođstva od 6:1, 5:1, ali dogodilo se, bilo je 1:6, 7:6 (2:0), 6:0 za Ruskinju.

PROČITAJTE JOŠ:

Kristina je posle meča bila toliko ogorčena, prosto, ne toliko zbog poraza, već načina na koji organizatori tretiraju tenisere i teniserke koji su bili „kontakti“ francuskog tenisera Benoe Pera, navodno pozitivnog na koronavirus.

PROČITAJTE JOŠ: Malo joj „korona“, sad izgubila posle vođstva od 6:1, 5:1

„Ovo je noćna mora šta mi preživljavamo ovde. Imam samo jednu želju, da budem slobodna. Ovde čak ni to nemamo… Moramo da se borimo za svoju slobodu! Mogla bih da kažem toliko stvari o svemu ovde. Neprihvatljivo je kako nas tretiraju, ali ne bih da to zvuči kao opravdanje za moj poraz. Nije mi USTA kriva što nisam iskoristila četiri meč lopte“, kaže Mladenovićeva.

Kaže da joj je posebno teško pao treći set.

„Ne mogu da opišem kako sam se tad osećala. Bio je to pravi haos. Morali bismo da sednemo i da vam izdiktiram listu stvari kroz koju prolazimo. Bolje da se zaustavim ovde“, rekla je.

Ipak, na kraju je proključala i progovorila:

„Šta da vam kažem… Da bismo skrenuli desno, moramo da tražimo dozvolu, nemamo slobodu kretanja, oduzeli su nam akreditacije, sve. Imam utisak da smo zatvorenici, da smo kriminalci! I za najmanji korak tražite dozvolu, testiraju vas svaki dan, iako ste imali 30 negativnih testova. Neshvatljivo je. Uslovi su užasni i da sam znala da će partija karata od 40 minuta sa igračem koji je bio pozitivan, ali na kraju negativan, imati ovakve konsekvence, ne bih ni kročila na ovaj turnir. Ne znam šta da kažem, ovo je košmar. Nemoćni smo i patimo, nemamo nikakva prava“, zaključila je Mladenovićeva.

REZULTATI

Teniserke, drugo kolo:

Kerber – Fridsam 6:3, 7:6 (6)

Martić – Bondarenko 6:3, 6:4

Linet – Kovinić 6:1, 6:7 (2), 7:6 (4)

Gračeva – Mladenović 1:6, 7:6 (2), 6:0

Sasnovič – Vondrušova 6:1, 6:2

Kvitova – Kozlova 7:6 )3), 6:2

Putinceva – Lapko 6:3, 6:3

Brejdi – Belis 6:1, 6:2

Pegula – Flipkens 7:6 (1), 6:7 (3), 6:3

Kostjuk – Sevastova 6:3, 7:6 (5)

Li – Riske 6:0, 6:3

Garsija – Ka. Pliškova 6:1, 7:6 (2)

Rodžers – Ribakina 7:5, 6:1

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare