Kreg O Senesi; Foto: Printscreen/Youtube

Nekadašnji "spoljni saradnik" Novaka Đokovića, Australijanac Kreg O' Šenesi, koji je inače ekspert za brojeve i bavi se analitikom, napisao je za "Tennis head" da je teniserima potrebno da osvoje 52 odsto odigranih poena, kako bi pobeđivali. Samim tim, osvajali trofeje.

Kreg O’Šenesi je izuzetno cenjen u svom poslu, ali mu se Novak Đoković sredinom januara ove godine zahvalio za saradnji. Rešio je da smanji svoj tim i izbor je pao na Australijanca.

O’ Šenesi se u „igri brojeva“ pozvao na suvu statistiku sa sajta ATP, koji je pre nekoliko dana obelodanio koji teniser je osvojio najveći broj poena u periodu od 2015. do 2019. godine.

I samo šestorica su uspela da osvoje 52% i više odigranih poena. Prvi na toj listi, je Novak Đoković, slede ga Španac Rafael Nadal, Švajcarac Rodžer Federer, Britanac Endi Mari, Kanađanin crnogorskog porekla Miloš Raonić i Argentinac Huan Martin del Potro.

„Samo trojica tenisera uspela su da osvoje 54 odsto poena (Đoković, Nadal, Federer), što znači da u tenisu sitnice predstavljaju veliki razliku. To znači da oni, Novak, Rodžer i Rafa, gube 46 odsto odigranih poena“, napisao je Kreg i dodao:

„Ovo je poruka svim ostalim igračima. Ne morate se nervirati ukoliko sledeći put izgubite poen. Ako izgubite 46 odsto svih odigranih poena, to znači da ćete imati veoma, veoma uspešnu karijeru“, napisao je za „Tennis head“ bivši Đokovićev saradnik.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram