Viktor Troicki i Filip Krajinović
Viktor Troicki i Filip Krajinović; Foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Filip Krajinović analizirao je sezonu u kojoj nije ostvario glavni cilj, već je nazadovao na ATP listi, ali je govorio i o predstojećem Dejvis kupu (25. novembar - 5. decembar) i ocenio da je Srbija favorit za podizanje "salatare".

Krajinović je jedan od petorice tenisera koji će predstavljati Srbiju u Insbruku u grupi sa Austrijom i Nemačkom. Novak Đoković će se ekipi pridružiti 25. novembra, danas ga čeka meč 3. kola Završnog mastersa u Torinu protiv Kamerona Norija, a za vikend i napad na novi trofej.

PROČITAJTE JOŠ

Do tada će Dušan Lajović, Krajinović, Nikola Ćaćić i Miomir Kecmanović vredno trenirati u Beogradu.

„Svi smo se okupili, Novak nažalost nije sa nama, ali svi znamo gde je. Uradićemo sve što je do nas, da se najbolje spremimo, u subotu putujemo u Insbruk. Igramo protiv Austrije i Nemačke bez Tima i Zvereva. Čekaju nas teški mečevi, ali ćemo dati sve od sebe, a sa Novakom smo favoriti i iskreno se nadam pobedama“, kaže Krajinović.

Očekuje se da bude drugi reket Srbije, ali on smatra da ima još vremena da se dokazuje.

„Daćemo sve od sebe i izabraćemo onog ko bude zaslužio da bude tu, ko može da pomogne. Mi smo jedan tim i na to gledamo baš tako. Na selektoru Viktoru Troickom je da izabere, a na nama da damo sve od sebe. Ne mogu da kažem da smo najbolje završili sezonu, dosta smo gubili. Počeću od sebe, jako volim da igram unutra (u dvorani prim.aut), ali poslednjih par turnira nisam sjajno odigrao. Moram da kažem da sam imao i jako teške protivnike, u Beču sam igrao sa Zverevim, onda izgubio od Feliksa Ože-Alijasima koji je u Top 10, uvek je nezgodno igrati sa Opelkom. Zbog toga sam i otišao u Stokholm“, da probam da pobedim, ali nije prošlo najbolje.

Želi da napravi novi uspeh sa Srbijom koja od 2010. godine nije osvojila Dejvis kup.

„Sigurno je da možemo mnogo. Uvek igramo najbolje u Dejvis kupu, stvarno smo složni i okupili smo se da se napunimo pozitivnom energijom. Bitno nam je da svaki momenat provedemo zajedno i da to prenesemo na teren. Novak želi da igra i to je veliki plus za sve nas. Samim tim ćemo dati sve od sebe da tu njegovu dobru volju iskoristimo na najbolji mogući način“.

Dejvis kup se igra u neobičnom terminu, pa je ispunjen kalendar teniske sezone sada još nategnutiji.

„Ovo je izuzetno loš termin, ovo je termin kada mi odmaramo. Imali smo jako dugu sezonu, došli smo sa turnira i navikli smo da posle Pariza svi idemo na odmor, tako je bilo svake godine. Sada se to produžilo, ali ovo je, ipak, Dejvis kup i to se ne može odbiti. Čast je i privilegija igrati za reprezentaciju, da je neki drugi turnir sigurno bismo otkazali, ali ne bismo otkazali igranje za Srbiju“.

Krajinović je otkrio i zbog čega je ostao još jednom bez ATP trofeja.

„Nisam zadovoljan sezonom, nazadovao sam na ATP listi. Bio je cilj da budem u Top 20, a nisam završio ni u 30. Imao sam nekoliko dobrih mečeva, igrao sam finale ATP 500, ali u finalu nisam imao šansu protiv Pabla Karenjo-Buste koji je igrao sjajno u tom momentu. Žao mi je što nisam osvojio titulu, imao sam i privatne probleme, pa nisam bio fokusiran na tenis. Bilo je u pitanju zdravlje mog oca. Sve je uticalo na mene, ali šta je tu je. Spremiću se dobro za sledeću sezonu i nadam se da ću osvojiti titulu“, završio je Krajinović.

BONUS VIDEO Meč poen Đokovića protiv Rubljova

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar