Foto:EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Kraj za srpskog tenisera.

Filip Krajinović nije uspeo da se plasira u drugu rundu US Opena, pošto je bolji od njega bio 20. igrač sveta, Australijanac Aleks de Minor, rezultatom 3:0, po setovima 7:5, 6:2, 6:3.

PROČITAJTE JOŠ...

U prvom setu viđen je pravi festival brejkova, a prvi udarac zadao je Krajinović već u prvom gemu. No, nakon tih 2:0 dopustio je rivalu da poravna na 2:2 brejkom u četvrtom gemu.

Još dva puta je u prvom setu imao brejk prednosti, pošto je u petom pa u sedmom oduzimao servis Australijancu, ali je De Minor uzvraćao odmah i dolazio do izjednačenja, te je nakon šest brejkova u prvih osam gemova rezultat bio 4:4.

Nakon što je De Minor uspeo da povede u 11. gemu sa 6:5, u narednom je po četvrti put oduzeo servis rivalu i sa 7:5 stigao do vođstva u setovima.

Naredna dva seta bila su znatno manje dramatična, pošto je u drugom De Minor lako stigao do 3:1, potom novim brejkom i do 6:2, dok je u trećem delu igre prvo uspeo da poravna na 2:2 nakon izgubljenog servisa u prvom gemu, da bi u osmom ponovo oduzeo servis rivalu za 5:3, a u devetom gemu, prvobitno spasivši tri brejk lopte, stigao i do prve šanse da reši meč, koju je iskoristio.

BONUS VIDEO Novak stigao u Arenu, dočekale ga ovacije publike

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar