Foto: EPA-EFE/VASSIL DONEV

Filip Krajinović jedini je preostali srpski teniser na Indijan Velsu, posle pobede nad Amerikancem Markosom Đironom sa 7:6, 7:5.

PROČITAJTE JOŠ

Krajinović je ušao u šesnaestinu finala Indijan Velsa, posle sat i 48 minuta borbe sa 59. igračem sveta, a sada ga čeka prvi nosilac Danil Medvedev.

Ovaj duel biće posebno značajan i za Novaka Đokovića, koji će odbraniti 1. mesto ATP liste samo ako Medvedev ne osvoji titulu na ovom turniru.

Ruski teniser u naletu je posle osvajanja US Opena, odmarao je u 1. kolu, u drugom je nadigrao Mekdonalda sa 6:4, 6:2 i spreman je za duel sa Krajinovićem.

Inače, posebno je zanimljivo da je Krajinović pobedio Medvedeva u 3. kolu Indijan Velsa pre dve godine,  to sa 6:3, 6:2.

Prethodno je pobedio Kukuškina i Gofana, ali je u 4. kolu naleteo na Rafaela Nadala, titulu je te 2019. osvojio Dominik Tim protiv Rodžera Federera.

U istoj noći, Dušan Lajović izgubio je od Amerikanca Pola sa 6:2, 6:3, a formirani su parovi Dimitrov – Opelka (ukršta se sa Krajinović – Medvedev), Šapovalov – Karacev, Tijafo – Hurkač, Rubljov – Pol, Nori – Bautista Agut, Švarcman – Evans, Haris – Rud u gornjem delu kostura takmičenja.

BONUS VIDEO – Luksemburg – Srbija: VAR i poništen čist penal Srbije

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar