Foto: EPA-EFE/Alessandro Di Marco

Trijumf Grka.

Stefanos Cicipas zadržao je šansu da se plasira u polufinale Završnog turnira u Torinu pošto je sa 2:1 u setovima bio bolji od Danila Medvedeva (6:3, 6:7, 7:6).

PROČITAJTE JOŠ....

Grk je sjajno otvorio meč, lako stigao do 3:0 i sigurnim servisom brejk prednosti pretvorio u 1:0 u setovima.

Usledila je rovovska borba u drugom delu, niej višena ni jedna šansa za oduzimanje servisa, pa je drugi set odlučen u taj-brejku.

Medvedev je poveo 4:1, Cicipas odgovorio sa četiri vezana poena za 5:4, potom je imao i tri meč lopte, sa druge strane Rus je propustio tri šanse za izjednačenje pre nego što je četvrtu pretvorio u 1:1 (13:11).

U trećem delu nije bilo brejka sve do sedmog gema kada je Medvedev iskoristio prvu šansu i stigao do 4:3, a kako je u narednom uspeo da spreči rivala da vrati brejk, činilo se da će doskroašnji prvi reket planete uspeti da slavi.

No, umesto toga, Cicipas je odgovorio sa tri vezana brejka, preokrenuo na 6:5, pa je Medvedev morao da se bori za taj-brejk.

U dodatnih sedam poena Cicipas nije dopustio ni promil šanse rivalu – poveo je 6:0, izgubio jedan poen, a potom drugu meč loptu pretvorio u 7:1 i 2:1.

Cicipas je tako posle proaza od Novaka Đokovića uspeo da dođe do trijumfa, dok je Medvedev i matematički ispao sa daljeg toka turnira, te će meč protiv Đokovića biti revijalnog karaktera.

Sa druge strane, Andrej Rubljov i Cicipas će u direktnom duelu dati odgovor na pitanje ko će dalje od njih dvojice, pošto su poravnati sa po pobedom i porazom.

Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO Urnebesan snimak, Novaka „ispalio“ dečak, pogledajte njegovu reakciju

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar