Ko je upucani srpski teniser: Bio nacionalni šampion, sada vodi životnu bitku

Tenis 22. jun. 202220:47
Podeli:
Foto: Screenshot/Instagram _luka_stojanovic_

Niko nije slutio da će do ovoga doći...

Luka Stojanović (21) upucan je u Sjedinjenim Američkim Državama u maju i od tada je vodio borbu za život. Za spas mladića bila je potrebna i novčana pomoć, pa se u akciju uključio Novak Đoković da pomogne određenom sumom.

PROČITAJTE JOŠ:

Prema dosadašnjim saznanjima Novak je uplatio 5.000 evra na račun Stojanovića, koji se za pomoć obratio i na društvenim mrežama.

Stojanović je rođen 26. septembra 2000. godine u Paraćinu, a svojevremeno je bio 836. junior sveta. Najveći uspeh imao je u dubl konkurenciji, gde je bio nacionalni šampion u U18 konkurenciji, a peti je bio u zemlji u tom uzrastu 2018. godine.

U Sjedinjenim Američkim Državama pohađa privatni Lipskomb Univerzitet u Tenesiju, a deo je univerzitetske teniske ekipe od maja 2021. godine.

Još uvek nije upisao nijedan ATP bod u karijeri, ali sada je bitno da se oporavi od stresa i zadobijenih povreda u pucnjavi.

Ukoliko i vi želite da pomognete Luki, možete donirati novac ovde.

Podsetimo, Stojanović upucan u SAD u noći 13. maja, kada je izašao ispred kuće da pogleda šta nije u redu sa automobilom, jer mu je "čudno zvučao" prilikom vožnje. Međutim, čim je prišao, čovek koji je sedeo na prednjem sedištu odmah je zapucao i pogodio Luku u kuk, što je otkrila njegova devojka Mišel.

Stojanović je operisan u bolnici i kasnije pušten na kućno lečenje, ali su ostali veliki neplaćeni računi, pa je pokrenuta akcija kako bi mu se pomoglo.

Troškovi lečenja i operacije su iznosili više od 300.000 dolara i Luka je morao da snosi 20 odsto, što nije mogao sam, o čemu je Olga Danilović putem Instagrama obavestila javnost i time pozvala ljude koji su u mogućnosti da pomognu.

BONUS VIDEO Novak u raspravi sa sudijom, publika mu zviždala

 

Pratite nas i na društvenim mrežama: FacebookTwitterInstagram

Komentari

Vaš komentar