Foto: EPA-EFE/Alessandro Di Marco

Njih dvojica jednu od najzanimljivijih epizoda iz poznanstva imaju zbog priče o fudbalu.

Najbolji teniser planete Novak Đoković igraće protiv Norvežanina Kaspera Ruda u polufinalu Rima.

PROČITAJTE JOŠ:

Rud je eliminisao Denisa Šapovalova u dva seta, pa je opravdao ulogu favorita na papiru, iako je Šapovalov prethodno pobedio Rafaela Nadala.

Novak i Rud su se do sada sastajali dva puta i Norvežanin je oba puta izgubio, ali su mu ti mečevi bili prekretnica u karijeri.

Prvi put je Novak slavio sa 7:5, 6:3 u polufinalu Rima, a prošle godine je Srbin bio bolji sa 7:6(4), 6:2 u Torinu.

„Prvi meč na Završnom mastersu bio je protiv Novaka, a moje prvo polufinale mastersa je isto bilo protiv Novaka. Dva velika meča kojima sam se dugo nadao, on je odličan igrač, teško je igrati protiv njega, kreće se jako dobro, čita igru odlično i praktično nema slabosti. Težak je izazov igrati protiv njega“, opisao je ranije Rud.

Foto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Podsetio je u razgovoru za Nova.rs i kada se šalio sa Đokovićem pred polufinale doigravanja u Ligi nacija pre dve godine, kada je Srbija sa 2:1 savladala Norvešku.

„Ranije smo nekoliko puta zajedno trenirali i pričali smo o drugim stvarima, poput fudbala. Zapravo je Norveška igrala protiv Srbije tog dana kada smo trenirali i zezali smo se zbog fudbalskog meča i svih tih stvari… Biće zabavno jednom doći u Srbiju, nikada nisam bio tamo, ali sačekajmo da vidimo šta će se desiti u budućnosti“, ispričao je Rud.

Norvežanin je za naš portal otkrio i da mu je Rafael Nadal bio idol kada je odrastao.

Kasper Rud na turniru u Majamiju
Kasper Rud na turniru u Majamiju; Foto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER

„Moj idol kada sam odrastao bio je Nadal, rekao sam to mnogo puta ranije, kada sam porastao, kada sam gledao više tenisa na televiziji sigurno je reći da je ‘Velika trojka’ bila inspiracija za sve mlade tenisere. Svi smo se ugledali na tu trojicu: Neko više na Rafu, neko više na Rodžera, a neko na Novaka. Neverovatan nivo tenisa koji su prikazali prethodnih 15 godina me je inspirisao, kao i druge mlade tenisere koji dolaze“, ispričao je Rud.

Na te reči se nadovezao i u Rimu, gde je Rafa ispao kolo ranije, a Kasper ga je „osvetio“ izbacivanjem Šapovalova.

„Motivišuće je biti u njegovoj (Nadalovoj) blizini, jer pričamo o momku koji je osvojio sve što može da se osvoji, a i dalje igra danas kao da je prvi put na centralnom terenu“, opisao je Rud.

Meč sa Novakom je na programu u večernjem terminu na „Foro Italiku“ od 19.30. Drugi polufinalni par čine Stefanos Cicipas i Aleksandar Zverev.

BONUS VIDEO: Đoković savladao Karaceva u Rimu, pa nacrtao „Ostrog“ u srcu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar