Foto: EPA-EFE/JASON O'BRIEN

Srpski teniser Miomir Kecmanović pobedio je zemljaka Lasla Đerea u četvrtfinalu turnira u Buenos Ajresu u dva seta - 6:4 i 7:6 (6).

Kecmanović je do pobede stigao za dva sata i 11 minuta tenisa i opravdao ulogu favorita kao četvrti nosilac, naspram šestog koji je bio Đere.

PROČITAJTE JOŠ:

Miomir je bolje servirao tokom meča i sigurnije realizovao poene posle prvih servisa, što mu je uz veću stabilnost u situacijama kada je branio brejk lopte – na kraju i donelo prevagu.

Kecmanović je prvi napravio brejk u prvom setu kada je poveo sa 4:3. Međutim, kako došlo, tako i otišlo, a Đere je ekspresno izjednačio na 4:4.

U borbi 42. i 60. tenisera planete viđeno je više dužih razmena i poneki atraktivan poen da se opravda epitet četvrtfinala turnira serije 250.

Bolje pozicionirani srpski igrač je Đereu još jednom oduzeo servis u devetom gemu i onda realizovao tek treću set loptu, te uz velike muke osvojio set 6:4.

U drugom nije bilo ništa manje borbe. Naprotiv. Posle uvodnih brejkova i pokušaja tenisera da pošto-poto sačuvaju svoje servise, usledila su dva maratonska gema.

Kada su i jedan i drugi, uz spasene brejk prilike rivala, uspeli da sačuvaju servise do 2:2, onda su stekli sigurnost i meč je rešen u taj-brejku u kom je Kecmanović ključni poen uzeo za 7:6, iako je prethodno prokockao dve meč lopte.

On će u polufinalu igrati protiv boljeg iz okršaja Dijega Švarcmana i Haimea Munara. Drugi polufinalni par čine Fransisko Čerundolo i Albert Ramos-Vinjolas. Turnir u Buenos Ajresu igra se za nagradni fond 329.550 dolara.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar