Foto: Printscreen Sport klub

Srpski teniser Miomir Kecmanović sastao se sa Lorencom Musetijem u polufinalu Dejvis kupa.

Srbija i Italija su ukrstile rekete ovog vikenda, a Kecmanović je imao nimalo lak zadatak da izađe na kraj sa igračem koji je na terenu znao da namuči i Novaka Đokovića.

PROČITAJTE JOŠ:

Dobro pamtimo kako je Museti protiv Novaka vodio 2:0 u setovima na Rolan Garosu 2021. godine, pre nego što je Novak upalio svoj „bogovski mod“ i izbacio je mladog Italijana.

Sada je snage morao da odmeri sa Kecmanovićem koji je od starta meča bio bolji teniser. Jaki forhendi, drajv voleji gotovo bez greške i igra sa malo rezerve, to je sve bio Miomir u meču sa Italijanom.

Ali, onda je poklekao u finišu prvog seta i delovalo je da će biti u daleko većim problemima u nastavku meča. Umesto toga, Kecmanović je ostao na nivou iz prvog seta, nije se pokolebao i onda je kod Musetija došlo do pada.

Foto: Printscreen Sport klub

Srpski igrač je drugi set dobio sa 6:2, a onda u trećem počeo rano da gradi prednost. Na kraju drugog gema kada je Museti izgubio brejk, toliko više nije znao šta da radi, da je od muke zagrizao lopticu.

Kecmanović je u tim trenucima napravio brejk, poveo je sa 2:0 i u trećem setu i došao je veoma blizu pobede, jer je prednost u svom servis gemu ekspresno potvrdio.

Otišao je i na 4:0, posle čega je Museti tražio medicinski tajm-aut i pokušao da se odmori i presabere dok mu je fizioterapeut pomagao oko mišića noge.

BONUS VIDEO: Brejk Kecmanovića za 4:2

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar