Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Srpski teniser Miomir Kecmanović pobedio je Fakunda Bagnisa i plasirao se u drugo kolo Serbia Opena u Beogradu - 7:6 (5) i 7:6 (4), dok je Laslo Đere poražen od Đanluke Mađera u dva seta.

Kecmanovića je prilično dobro preznojio 102. teniser planete koji je dva sata proveo na terenu sa srpskim igračem, 47. teniserom ATP liste.

PROČITAJTE JOŠ:

Oba seta rešena su u taj-brejkovima, ali su setovi bili potpuno različiti. Dok u prvom nijedan od igrača nije mogao da oduzme servis rivalu, u drugom su brejkovi „prštali“ na sve strane.

Obojica su tokom prvog seta propuštala brejk prilike, pa je 13. gem odlučio da je Kecmanović ipak za nijansu bolji. Bagnis je na startu drugog odmah napravio brejk i brže-bolje ga izgubio pa je bilo 2:2.

Zatim je Kecmanović dvaput zaredom „slomio“ rivala u njegovim servis gemovima i poveo je 5:2, pa je pao u igri i izgubio je stečenu prednost.

Bagnis je izjednačio na 5:5, do kraja seta nije bilo više uzbuđenja, a Kecmanović je upisao pobedu i čeka u drugom kolu Artura Rinderneha, Francuza koji je savladao Huan Ignasija Londera u prvom kolu.

Laslo Đere nije upisao pobedu u utorak, jer je Đanluka Mađer bio bolji od Đerea u dva seta – 6:4 i 6:3.

Sat i po vremena se igralo na terenu i Đere je već u prvom gemu najavio dobar meč. Maratonski gem, treća brejk lopta i vođstvo 1:0.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tennis Serbia (@tennis.serbia)

Nije išlo kao po loju u nastavku seta. Mađer je u osmom gemu vratio brejk, onda još jednom uzeo servis srpskom igraču u desetom gemu i poveo u setovima.

U drugom setu je Đere krenuo silovito kao i u prvom i kada nije iskoristio dve šanse za brejk u prvom gemu, Mađer je to u šestom gemu kaznio i obezbedio prolaz dalje.

On će u drugom kolu na Alekseja Popirina koji je u prvom kolu savladao Fransiska Serundola u tri seta.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar