Foto: EPA-EFE/MAST IRHAM

Nekada prva teniserka sveta, Dankinja Karolina Voznjacki, i njen suprug Dejvid Li, bivši košarkaš Njujork Niksa, vratili su se iz Afrike u Dansku.

Karolina, koja se u januaru i zvanično oprostila od aktivnog bavljenja tenisom, sa suprugom je u proteklom periodu bila na afričkom kontinentu, a tamo ih je zadesila i sutuacija sa pandemijom koronavirusa.

Kako nisu želeli da ostanu tamo, želeli su da se što pre vrate nazad u Dansku, ali su neko vreme, kako je rekla, bili „zaglavljeni“ u Africi.

„Bili smo zaglavljeni u Africi, ali smo konačno na putu da se vratimo kući. Idemo u samoizolaciju čim se vratimo. Čuvajte se!“ poručila je Voznjacki preko Instagrama.

Foto: Printscreen/Instagram

Njena poruka nije našila na odbravanje sledbenika, pa su neki sa njom ušli u ozbiljnu diskusiju.

„Karo, znaš da te volim, ali molim te da me ne ljutiš. Prvo, Afrika nije zemlja. Drugo, imamo manje slučajeva zaraze tim virusom od mesta u koje se vraćate.  Molim te da ne pišeš bilo šta“, zamerila joj je jedna sledbenica.

Karolina je ljutito odgovorila.

„Afrika je kontinent, ali sam i dalje bila na njemu. Letovi su otkazivani i pomerani zbog svega što se dešava u svetu, što znači da je bilo teško vratiti se nazad. Da, Afrika beleži mali broj infekcija ovim virusom, ali to ne menja činjenicu da želimo da se vratimo kući i zaključamo svoja vrata pre nego što ceo svet bude zatvoren“, odgovorila je Dankinja.

Kada su joj zamerili što je sve stavila na Instagram i još se slikala sa maskom na licu, odgovorila je da je „ugrozila svoje zdravlje“ time što se kretala i poručila da će naredni period provesti u samoizolaciji.

Kako god bilo, lepše je bilo dok je samo igrala tenis. „Prebacivanje loptice“ sa sledbenicima na društvenim mrežema zna da bude nezgodna rabota…

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram