Španac imao fizički problem, posle meča pričao o dragim ljudima.

Španac Karlos Alkaraz osvojio je svoj prvi grend slem trofej pobedom na US Openu protiv Kaspera Ruda rezultatom 6:4, 2:6, 7:6, 6:3.

PROČITAJTE JOŠ

Ovom pobedom je obezbedio i pro mesto i postao najmmlađi svetski broj jedan u istoriji tenisa.

„Kao dete sam sanjao da osvojim grend slem i da budem igrač broj jedan na svetu. Trudio sam se da to ostvarim napornim radom. Imam samo 19 godina i mnogi ljudi brinu o meni“, rekao je Alkaraz posle velikog trijumfa

Nije mogao mladi Španac da sakrije emocije posle meča, pa se rasplakao i potrčao do svog boksa da se sa svima pozdravi i izgrli.

„Razmišljao sam o mami i dedi koji nisu bili ovde. Došlo je mnogo članova porodice, ali mnogi nisu mogli da uđu u finale. Razmišljao sam o njima. Bio sam psihički miran, ali noge su me mnogo mučile. Tokom prva dva seta bio sam prilično napet“, dodao je on.

On se zahvalio publici na podršci tokom turnira, a posle meča pomenuo je teroristički napad na Svetski trgovinski centar, koji se dogodio 11. septembra 2001. godine, rekavši da to nije običan dan.

„U finalu ne možete biti umorni, morate dati sve od sebe. Neverovatan je osećaj osvojiti US Open i biti broj jedan. Ovo nikada neću zaboraviti, za to sam radio. Ruud je otežavao Bio sam nervozan, ali sam uspeo da se smirim „Mislio sam da moram da bacim poslednju loptu visoko tokom servisa. Poslednji poen nije bio lak“, rekao je on.

BONUS VIDEO Trening tenisera Srbije pred Dejvis kup mečeve

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar