Novak Đoković
Foto: Tiziana FABI / AFP / Profimedia

Nakon osvajanja Vimbldona prošle godine svi su pohitali da proglase početak ere Karlosa Alkaraza. Ipak, od tada Španac nije osvojio nijedan turnir, a Novak Đoković je stigao do 24. grend slem titule i četiri novih titula.

Od tada je Alkarazu sve vreme na pameti Đoković koji je uspeo da ga „pokvari“ u polufinalu Rolan Garosa, a to je bio jedan od začetaka te opsesije.

PROČITAJTE JOŠ

Naravno, u pitanju je iskrenost i taj takmičarski momenat koji izdvaja vrhunske sportiste od svih ostalih. Nema nikakvu dilemu šta bi najviše voleo da osvoji ove godine i tako postavio isti cilj kao što ima Đoković.

„Rekao bih – olimpijsko zlato, jer mi je san da to zlato odnesem u svoju zemlju, u Španiji. Zlatna olimpijska medalja jedna je od najvećih stvari generalno u sportu. Ove godine bih to najviše voleo, ali neću da lažem, voleo bih oba trofeja“, rekao je Alkaraz.

Želi da što pre uveća broj trofeja sa grend slema, a posebno ga peče to polufinale Rolan Garosa protiv Srbina.

„Svejedno mi je koji ću grend slem osvojiti – Rolan Garos, Australijan open ili bilo koji drugi. Za svaki bih bio presrećena. Nadam se da ću na Rolan Garosu ove godine poboljšati rezultat u odnosu na polufinale, ali ne osećam se kao da moram da ga osvojim, kao da je to neki poseban teret. Jeste mi san da osvojim, doduše“.

Ne prestaje da misli o porazima, ali i o grend slem trofejima. Sa tim i ne čudi što u prvi plan još jednom ističe apsolutnog rekordera kome se divi.

„Đoković i Siner su trenutno glavni rivali, za mene i za sve druge. Tu je Zverev, koji ima pozitivan skor sa mnom, ali Đoković i Siner su na vrhu. I dalje mislim o Noletovih 24 (slema) – volim da sam ambiciozan, da sanjam velike snove, a videćemo dokle ću dogurati: da li do pet, možda ostanem na dva, ali neminovno mislim o tome“, rekao je Alkaraz.

Naravno, ova opsesija proizilazi iz divljenja i poštovanja, a ne zla namera.

BONUS VIDEO Epsko polufinale Novaka Đokovića i Janika Sinera

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar