Karlos Alkaraz i Huan Karlos Ferero
Foto: CLIVE BRUNSKILL / Getty images / Profimedia

Finale Vimbldona. Karlos Alkaraz se nalazi na konopcima, više ne vidi izlaz. Okreće se ka boksu, a tamo Huan Karlos Ferero ima baš one reči koje su mi bile preko potrebne. Ostalo je istorija...

Naravno, jedno takvo finale nije moguće svesti na samo jedan detalj, ali je to bio jedan od trenutaka koji je odlučio. Uostalom, za Alkaraza se govorilo da igra ponekad kao da Ferero upravlja džojstikom, što govori dovoljno o tome koliko ceni savete starijeg sunarodnika.

PROČITAJTE JOŠ

Ipak, to neće moći da se vidi na Australijan openu od 14. do 28. januara sledeće godine. Naime, Ferero neće putovati u Melburn. Nije u pitanju sukob, konflikt ili bilo šta podjednako dramatično. Nije došlo do promene trenera, već se šampion Rolan Garosa iz 2003. godine nedavno operisao.

Morao je pod nož zbog kolena koje ga je mučilo, pa ga je Alkraz zamolio da ne putuje sa njim, već da se potpuno oporavi od artoskopske intervencije.

Očekuje se da će se Ferero priključiti Alkarazu na Indijan Velsu, prvom mastersu u sezoni, ujedno i turniru na kom Španac brani titulu. To će biti tek početkom marta što i ne čudi jer Ferero trenutno hoda uz pomoć štaka.

Novak Đoković i Karlos Alkaraz Foto:Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni

Alkarazu će asistirati Samuel Lopez, trener Pabla Karenja Buste. On je ranije trenirao i Ferera, pa čak i radio sa Alkarazom kada je ove godine osvojio Kvins. Još uvek nije poznato šta će raditi sa Karenjom Bustom koji je već neko vreme povređen.

„Zajedno često radimo u akademiji u Alikanteu. Ferero i ja smo bukvalno odrasli zajedno, imamo iste poglede na tenis tako da neće biti teško da ga zamenim“, rekao je Lopez.

Ipak, čak ni on neće biti u timu Alkaraza u Rijadu 26. decembra kada će igrati protiv Novaka Đokovića. Tada će sa Špancem putovati samo Alberto Molina, menadžer. Alkaraz će ići na turneju po Južnoj Americi, igraće turnire u Rio de Žaneiru i Buenos Ajresu, a tamo će ga pratiti Antonio Martinez kao i prošlog februara.

Alkaraz sada može da sparinguje i sa Janikom Sinerom koji se nalazi na Akademiji Ferero.

BONUS VIDEO Najbolji momenti iz Đokovićeve pobede nad Alkarazom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar