Novak Đoković na aerodromu u Melburnu Foto: REUTERS/Loren Elliott

Britanski mediji odlučili su da prikažu i drugu stranu kraljice. Kao što to obično biva sa istorijskim ličnostima, najpre se govorilo o svemu dobrom što je uradilo, a onda su na red došle greške.

Kratko podsećanje na to preneo je britanski „Ekspres“, evo i kako je to izgledalo.

PROČITAJTE JOŠ

„Kraljica Elizabeta Druga ignorisala je molbu oca Novaka Đokovića da se uključi i pomogne Srbinu da igra na Australijan openu uprkos njegovom vakcinalnom statusu ranije ove godine. Poznato je da je Njeno Veličanstvo veliki obožavatelj sporta, posebno konjičkog. Međutim, nikada se nije činilo da je bila odani sledbenik tenisa, a pojavila se na Vimbldonu samo u nekoliko navrata tokom svoje 70-godišnje vladavine“, piše ovaj portal.

Ipak, čak ni odsustvo njenog interesovanja za malog čoveka, pa čak i za nekog ko je planetarno prepoznatljiva ličnost, predstavlja delimičnu sliku njene vladavine.

„Novakov otac je nastavio da poziva kraljicu, kao lidera Komonvelta, da zaštiti Đokovićeva prava dajući mu posebnu dozvolu da igra uprkos tome što nije ispunio uslove za ulazak u Australiju.“

Novak Đoković
Novak Đoković; Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

U delu pisma koji je Srđan Đoković poslao stajalo je između ostalog.

„Pozivam Kraljicu Britanije Elizabetu, lidera Komonvelta da interveniše i zaštiti ljudska prava moga sina Novaka Đokovića i zaustavi političku prosekuciju koja se nad njim sprovodi od kako je došao u Australiju. Apelujem na Kraljicu Britanije Elizabet da se umeša i da zaustavi torurtu koja se sprovodi nad višestrukim šampionom Vimbldona, odlikovanim od strane Princa Vilijama za dostignuca u filantropiji. Pozivam Kraljicu Britanije Elizabet da spreči podrivanje ugleda Komonvelta koju vlada Austraije vrši politčkim progonom i torturom najboljeg tenisera i slobodnog građanina sveta.“

Kraljica je taj zahtev ignorisala, pa otuda verovatno i ne čudi što se srpski teniser nije oglasio nakon njene smrti.

BONUS VIDEO Nova.rs ispred hotela u kome je Novak Đoković bio zatočen

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare