Foto: EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Za istoriju.

Foto: Nova.rs

Kirstofer Jubenks je do 2023. godine najviše stigao do druge runde na grend slem turnirima (Australijan open, US Open), da bi na Vimbldonu zaigrao kao u transu, što je na svojoj „koži“ osetio Stefanos Cicipas – 3:6, 7:6, 3:6, 6:4, 6:4.

PROČITAJTE JOŠ...

Cicipas je u meč ušao samouvereno, iskoristio prvu brejk šansu i lako poveo sa 3:1 apsolutno dominirajući, da bi u devetom gemu stigao i do drugog brejka za 6:3.

Činilo se da je pitanje trenutka kada će i u drugom setu da napravi brejk, ali je propustio tri prilike za to, da bi Jubenks u taj-brejku sa 7:4 došao do 1:1.

Cicipas je u trećem setu ponovo podsetio na prvi, napravio brejk za 3:2, potom i za 6:3 i još jednom najavio pobedu, ali je od tog trenutka usledio potop.

Prvo je Jubenks došao do brejk šanse u sedmom gemu četvrtog seta, ali je nije iskoristio, onu dva gema kasnije jeste i sa 6:4 je poravnao na 2:2, da bi u petom setu bila viđena prava drama.

Jubenks je napravio brejk već u prvom gemu i tu prednost čuvao do šestog gema kada je Cicipas uzvratio, poravnao na 3:3, ali je odmah popustao, Jubenks vratio brejk viška, potom u desetom gemu spasao dve brejk šanse i po prvi put došao do mesta među osam najboljih na jednom grend slem turniru.

BONUS VIDEO Ovako je Novak srušio Hurkača 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar