Ana Ivanović i Jelena Janković
Foto: EPA/JOE CASTRO

Godinama mnoge u Srbiji intrigira zašto dve najbolje teniserke Srbije u istoriji nisu u dobrim odnosima, sada je to i poznato.

Svi su smatrali da je za to kriva Snežana Janković, Jelenina majka.

Mnogi su dobro upamtili njenu kritiku na račun Ane Ivanović, koja se u to vreme zabavljala sa Fernandom Verdaskom, a na kraju nije igrala za FED kup reprezentaciju, napisao je „Story!“.

„Moja ćerka je propustila samo jedan meč za Srbiju tokom čitavih deset godina. Uprkos ozbiljnoj povredi zgloba pretrčala je pola planete kako bi stigla da igra za svoju zemlju. Za to vreme, neko drugi je uživao i pio kafu dok se moja ćerka povređena borila za svoju zemlju“, ispričala je ranije mama Snežana.

Govorila je i Jelena o tome nakon što nije pozvana na venčanje Ane i Bastijana Švajnštajgera.

„Nisam razočarana što me Ana nije pozvala na svoje venčanje, jer smatram da najsrećniji trenuci u našim životima rezervisani za ljude koji su uz nas dugi niz godina i s kojima delimo dobro i loše. Ja bih bila samo broj više na tom venčanju“, poručila je Jelena.

Ana Ivanovic
Ana Ivanović i Jelena Janković Foto:Jean-Marc HAEDRICH / Visual / Profimedia/AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Ana je jednom prilikom govorila o stilu igre Jelene Janković i po čemu se razlikuju.

„Ljudi nisu ni bili svesni koliko je to veliki uspeh bio. Da iz tako male zemlje imamo prvu i drugu igračicu na svetu, to je prosto bilo neverovatno. I sa uspesima koje je Novak zaređao, koji su ogromni. Naravno, kad se to poredi sa našim uspesima, to drugačije izgleda, ali mislim da su ženski i muški tenis potpuno dve drugačije stvari. Ono što smo mi imali u ženskom tenisu, to je stvarno bilo jedinstveno. Jelena i ja smo totalno različiti karakteri i imale smo drugačiji stil igre. Mislim da nije bilo loptice koju ona nije mogla da stigne. S druge strane, ja sam imala agresivniji forhend i agresivniju igru. Tako da smo imale potpuno drugačiji sti“, rekla je Ivanović.

Ivanović i Janković su igrale 10 puta međusobno, a Ana vodi sa 7-3. Obe su za idola isticale Moniku Seleš. Dok su igrale za FED kup reprezentaciju Srbije su dva puta odigrale i zajedno dubl (jedna pobeda i jedan poraz).

Godinama se govori da su u lošim odnosima, a navodno je jedan od razloga što je Jelena imitirala Anu na jednom meču koje su igrale.

BONUS VIDEO Ana Ivanović o kraju karijere, odnosu sa Švajnštajgerom i deci: U kući se više gleda fudbal