dokić
Foto: EPA/PETER KLAUNZER

Jelena Dokić, nekada četvrta teniserka sveta, u intervjuu za britanski dnevnik "Telegraf", otkrila je kroz kakve je sve muke prolazila dok je igrala tenis.

Dokićeva, koja je igrala neko vreme i sa pasošem SR Jugoslavije, godinama unazad živi u Melburnu, u Australiji.

PROČITAJTE JOŠ:

Poznati su problemi koje je imala sa ocem Damirom, o čemu je pisala i u svojoj autobiografskoj knjizi „Nesalomiva“. Ipak, otkrila je još nešto:

„Prošla sam kroz mnogo toga, ali za mene nije bilo izbora. Bilo je ili da prolazim kroz to, ili da odustanem. Bilo je trenutaka kada sam, zbog okrutnosti oca, umalo izvršila samoubistvo. Tražila sam izlaz iz tenisa. Verovala sam da uvek može da se nađe nešto bolje. Sada umem da cenim to što imam priliku da popijem kafu na plaži. Sa godinama, počela sam da cenim male stvari koje vas čine srećnim. Igrala sam tenis deset godina i borila se sa depresijom. Želela sam duže da ostanem u sportu i ostala bih da me je porodica podržala“, izjavila je Dokićeva.

Jelena je osvojila šest WTA titula, a 2002. je bila četvrta. Kada je reč o grend slem takmičenjima, najbolji rezultat bio joj je polufinale na Vimbldonu 2000.

Godinu dana ranije je načinila senzaciju kada je u prvom kolu izbacila prvog nosioca, Martinu Hingis, prepustivši joj svega dva gema.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare